Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz Gürer bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi

MSB: Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Çok Sayıda Silah Ve Mühimmat Ele Geçerildi

Milli Savunma BakanlığıIrak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen son arama-tarama faaliyetinde tespit edilen sığınak ve mağarada çok sayıda teröristlere ait silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde aralıksız olarak arama-tarama faaliyetlerine devam eden Mehmetçiklerimiz, teröristlerin inlerine teker teker girmeyi sürdürüyor.

Bölgede gerçekleştirilen son arama-tarama faaliyetinde aynı bölgede bir adet sığınak ve bir adet mağara tespit edildi. Sığınakta yapılan detaylı aramalarda;

- 16 adet AK-47 piyade tüfeği,

- 3 adet AK-74 piyade tüfeği,

- 23 adet el bombası,

- 6 adet RPG-7 mühimmatı,

- 250 adet 5.45 mm AK-74 piyade tüfeği mühimmatı,

- 13 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü,

- 3 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü,

- 11 adet RPG-7 sevk fişeği ele geçirildi.

Çok sayıda odası olduğu ve iki girişinin bulunduğu belirlenen mağarada yapılan aramada ise;

- 1 adet 5 kw jeneratör,

- 1 adet hilti,

- 1 adet matkap,

- 2 adet güç kaynağı ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi." denildi. (SD/ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.