Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı

MSÜ, Yeni Kurmaylık Sistemine Başlıyor

Milli Savunma Üniversitesi(MSÜ), 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni ‘Kurmaylık Sistemine’ geçileceğini söyledi.

MSÜ yaptığı açıklamada 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Kara, Deniz ve Hava Harp Enstitülerinde geniş tabana yayılmış, kademeli ve performans odaklı yeni ‘Kurmaylık Sistemine’ geçileceğini belirtti. Yeni kurmaylık sisteminin iki kademeden oluşmakta olduğu belirten MSÜ, birinci kademenin Karargah subaylığı eğitimi olduğunu ikinci kademenin ise Komuta ve Kurmay eğitimi olduğunu ifade etti. MSÜ, bu eğitimlerin sonunda yapılacak seçimlere göre 4.5 aylık yüz yüze “Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi”  ardından 3-4.5 aylık yüz yüze “Milli Savunma ve Güvenlik Eğitimi” verilmesi planlanmakta olduğunu belirtti.

Ayrıca MSÜ açıklamasında, Karargah Subaylığı eğitimi sınavına asgari 6’ncı hizmet yılını doldurmuş ve en çok 23. hizmet yılını bitirmemiş Subayların girebileceğini ifade etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.