Muammer Aksoy Ölümünün 27. Yılında Anıldı

Bahçelievler’deki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıyla katledilen, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi, gazeteci yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy doğumunun 100, ölümünün 27. yılında anıldı.

Aksoy için bugün 13.00'da Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki gömütü başında tören düzenlendi. Hıfzı Velvet Velidedeoğlu, Bahri Savcı, Münci Kapani ve Bahriye Üçok gibi aydınlarla birlikte 1989 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kuran Ankara Üniversitesi öğretim üyesi ve gazeteci yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990'da, Bahçelievler'deki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmişti. 1917'de doğan Aksoy'un 100. doğum yılı ve 27. ölüm yıldönümü sebebiyle bugün 13.00'de Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki gömütü başında anıldı.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.