Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla hatay dsp PUBG MOBILE Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Müezzinoğlu: "Büyükanne Projesine İlk 2 Günde 30 Binin Üzerinde Müracaat Oldu"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükanne projesine ilişkin, “İlk 2 günde 30 binin üzerinde müracaat oldu. 10 pilot ilimiz var ve 10 da paydaşımız var. Şu anda 1 yıl süresince bu 10 yıl ilimizde 6 bin 500 ailenin pilot uygulamasını 1 yıl süresince yapacağız. Bu pilot uygulamaların, artıları-eksileri ve daha güçlü geliştirebilmesi için bu yıl tamamen bu pilot uygulamayı gözlemleyeceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İşsizlik oranlarındaki artışımız özellikle 2016’da 900 bin olarak hedeflediğimiz artı istihdam, yani her yıl 900 bin ilave insana ve istihdama katılacak insana iş bulmayı hedeflediğimiz ve bunu da AK Parti döneminde 2009 hariç hep başardığımız bir süreci 2009 ve 2016’da başaramadık. 2016’da 500 bin artı istihdam sağladık, 400 bin açığımız olunca işsizlik oranları yükseldi” dedi.

Bakan Müezzinoğlu bir televizyon programında çalışma hayatına ve büyükanne projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İstihdam seferberliği ve 2017 hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, 2016’nın çok zor bir yıl olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“İşsizlik oranlarındaki artışımız özellikle 2016’da 900 bin olarak hedeflediğimiz artı istihdam, yani her yıl 900 bin ilave insana ve istihdama katılacak insana iş bulmayı hedeflediğimiz ve bunu da AK Parti döneminde 2009 hariç hep başardığımız bir süreci 2009 ve 2016’da başaramadık. 2016’da 500 bin artı istihdam sağladık, 400 bin açığımız olunca işsizlik oranları yükseldi. Şimdi bu yıl hem 2016 yılının bu 400 bin açığını, hem de 900 bin, 1 milyonluk ilave artıyı hedefledik ve Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da destekleriyle 1,5 milyon artı istihdama, çalışmak isteyen her kardeşimize, ben çalışmak istiyorum diyen herkese biz destek veriyoruz, iş bulmakla ilgili her türlü desteği vereceğiz. İşverene de diyoruz ki, bak istihdamdaki yükünü biz paylaşıyoruz, asgari yüzde 35-40 oranındaki istihdam yükünü 1 yıl süresince biz üstleniyoruz ve Türkiye daha çok istihdam etsin, daha çok üretsin, daha çok dünyayla rekabet etsin.”
-“ANNE GÜVENLİ İŞİNE DEVAM ETSİN”-
Büyükanne projesinin milli proje olduğunu, Türkiye’nin değerleriyle örtüştüğünü, 6 bin 500 aileyi kapsadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
“Kadının istihdamda daha güçlü olması, doğum yapmış annenin evladıyla olan hukukunu, hem de işiyle olan hukukunu güçlü hale getirebilmek, evdeki annesi veya kayınvalidesine evladını güvenli kucağa bırakması. Bu anlamda da büyükanneye diyoruz ki, evladın, kızın istihdamda devam etsin, onun eve olan getirisi düşmesin, istihdamdan kopmasın. Ama evladını emin ellere bırakma güvenli ellere bırakma, huzurlu bir ortamda kalmasıyla ilgili de annen veya kayınvaliden sağlıklıysa, annene veya kayınvalidene biz destek verelim, yani büyükanneye, o torunla yan yana olsun, o da psikolojik olarak mutlu olsun, torun sıcak ve güvenli bir bağırda veya kucakta olduğunu hissetsin, torun sağlıklı olsun, anneanne, babaanne, büyükanne mutlu olsun, anne güvenli işine devam etsin, kültürel ve aile bütünlüğümüz korusun; müthiş bir proje.
-“6 BİN 500 AİLENİN PİLOT UYGULAMASINI 1 YIL SÜRESİNCE YAPACAĞIZ”-
İlk 2 günde 30 binin üzerinde müracaat oldu. 10 pilot ilimiz var ve 10 da paydaşımız var. Şu anda 1 yıl süresince bu 10 yıl ilimizde 6 bin 500 ailenin pilot uygulamasını 1 yıl süresince yapacağız. Bu pilot uygulamaların, artıları-eksileri ve daha güçlü geliştirebilmesi için bu yıl tamamen bu pilot uygulamayı gözlemleyeceğiz, sonra da bir proje bazlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla birlikte bunu Hükümet projesine nasıl dönüştürebiliriz, onu 6 ay sonra ilk verilerden sonra değerlendireceğiz.”
-“BU YIL ÖYLE BİR İMKÂNIMIZ YOK”-
Büyükanne projesinin hükümet programına dönüştürülmesine ilişkin bilgi veren Müezzinoğlu, “Bu yıl öyle bir imkânımız yok, çünkü bunun bütçelemesi ve planlaması gerekiyor. Bu yıl bütçelemenin yüzde 50’sini paydaşlarımız üstleniyor, yüzde 50’sini de İŞKUR olarak biz üstleniyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.