Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 konser

Mülkiyeliler Birliği, A.Ü. Rektörü İbiş'in İstifasını İstedi

Mülkiyeliler Birliği, “Artık bütünüyle bir yasama yöntemi haline gelen OHAL kanun hükmünde kararnameleriyle haklarında herhangi bir idari ya da adli ceza bulunmayan bilim insanlarının üniversitelerden uzaklaştırılması, Türkiye’nin geleceğinin de kararmasına neden olmaktadır” değerlendirmesinde bulunarak, Ankara üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in istifasını istedi.

Mülkiyeliler Birliği, dün yayımlanan 679 sayılı KHK ile birçok akademisyenin görevlerinden uzaklaştırılmasının üzerine açıklamada bulundu. Söz konusu KHK ile 21’i Ankara Üniversitesi’nden toplam 649 akademisyenin ihraç edildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Siyasal Bilgiler Fakültesinden Dr. Faruk Alpkaya, Yrd. Doç. Dr. Özlem Albayrak ile İletişim Fakültesi’nden 2012-2014 yılları arasında Mülkiyeliler Birliği’nin genel başkanlığını yapan Doç. Dr. Sevilay Çelenk Özen, son kararnameyle üniversiteden ihraç edildiler. 2016 yılı Eylül ayında da Mülkiye’den Aysun Gezen, Celil Kaya, Nail Dertli, Onur Can Taştan, Ozan Değer, Nezahat Ezgi Oral, Kamuran Akın ve İLEF’ten de Gülseren Adaklı ile İlkay Kara ihraç edilmişti
“YAPILANIN FETÖ’CÜLERİN İHRACI OLMADIĞI BİLİNMEKTEDİR”
Artık bütünüyle bir yasama yöntemi haline gelen OHAL kanun hükmünde kararnameleriyle haklarında herhangi bir idari ya da adli ceza bulunmayan bilim insanlarının üniversitelerden uzaklaştırılması, Türkiye’nin geleceğinin de kararmasına neden olmaktadır. Yapılanın, sadece darbeci FETÖ’cülerin ihracı olmadığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Darbecilikle hiçbir ilişkileri olmayan ancak yaptıkları işin gereği olarak düşündüklerini sakınmadan dile getiren; bilimsel yöntemlerin doğasına uygun biçimde çalışmalarını sürdüren akademisyenlerin üniversitelerden uzaklaştırılması, zaten yeterince sorunu olan üniversitelerimizi bilimsel çalışma yapamaz hale getirecektir.”
“BU OLAĞANÜSTÜ HAL SADECE İLAN EDİLEN OHAL’DEN İBARET DEĞİLDİR”
Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in, haklarında “Herhangi bir idari ya da adli ceza bulunmayan” akademisyenlere sahip çıkmaması nedeniyle istifasını isteyen Mülkiyeliler, “Türkiye olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Bu olağanüstü hal, sadece ilan edilen OHAL’den ibaret değildir. Bilimin, demokrasinin, akademik özgürlüğün, temel insan haklarının önemsenmediği, bu konularda yapılan uyarılara kulak tıkanan bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin çağdaş bir demokrasiye ulaşabilmesi için, öncelikle bu uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygısı olan bütün demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi de bugünün en önemli ihtiyaçlarındandır” değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamada Mülkiyeliler Birliği’nin “Geçici olduğunu düşündükleri” bu süreçte akademisyenlerle dayanışma içinde olacağı belirtilerek, “Mülkiyeliler Birliği’nin bütün üyelerinin de Mülkiye’nin ve Türkiye’nin geleceği için, üniversitelerden ihraç edilen üyelerimizle dayanışma içinde olacağından kuşkumuz yoktur” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.