Müsiad Başkanı Olpak: "Ülke Ekonomisine Doğrudan Katkı Sağlanacak"

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Güneydoğu teşvik paketine dair değerlendirmelerde bulundu ve "Güneydoğu Teşvik Paketi, oluşturacağı yeni istihdam olanaklarıyla en başta bölgeye, dolaysıyla da ülkemiz ekonomisine doğrudan katkı sağlayacaktır" dedi. 

"Terörün Ülkemize Maliyeti 1,5 Trilyon Dolar"

Olpak, Başbakan tarafından açıklanan teşvik paketinin, terör ve ekonomi arasındaki kısır döngüyü kıracak bir inisiyatif olduğunu belirtti ve  bu paket sayesinde Türkiye'nin ekonomik anlamda kaybettiklerini geri kazanacağını söyledi. Olpak, Türkiye'de işşsizlik oranının en yüksek olduğu bölgenin Güneydoğu olduğunu söyledi ve " Bu bağlamda Güneydoğu Teşvik Paketi, oluşturacağı yani istihdam olanaklarıyla en başta bölgeye, dolaysıyla da ülkemiz ekonomisine doğrudan katkı sağlayacaktır. Terörün ülkemize 30 küsur yıllık maliyetinin toplam 1,5 trilyon dolar düzeyinde olduğu tahmin edilmektedir. Bütün bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda, Güneydoğu Teşvik Paketi’nin Türkiye ekonomisi için önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Bu paket sayesinde Türkiye, terör belası yüzünden on yıllardır ekonomik anlamda kaybettiklerini geri alacaktır” diye konuştu.

"Bölgenin Sosyal ve Ekonomik Altyapısı Sağlamlaşacak"

Olpak değerlendirmesinde ayrıca, Güneydoğu teşvik paketinin, orta ve uzun vadede bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının asgari düzeye indirecek projeler içerdiğine vurgu yaparak “23 ilimizi kapsayan bu büyük atılımla, bölgede gerek ekonomik gerekse sosyal bakımdan önemli değişimler göreceğimize inanıyorum. Bu paketin uygulamaya geçmesiyle birlikte bölgenin sosyal ve ekonomik altyapısı daha sağlam bir zemine oturacak, terör örgütlerinin eyleme geçmesine meydan vermeyen bir istikrara ulaşılacaktır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.