Öne Çıkanlar obezite Anadolu Sağlık Merkezi diyabet Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Muratbey şanlıurfa TURİST Dragon Kapsülü Varis hastalığına işaret eden bulgular Dragunov keskin nişancı tüfeği Dream Games

Nusaybin ve Yüksekova'da  19 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Güvenlik Güçlerinin dün Yüksekova ve Nusaybin’de gerçekleştirdiği üç ayrı operasyonda 19 bölücü terörist öldürüldü. Türk jetleri dün Irak’ın kuzeyinde teröristlerin mağaralarını darmadağın etti.

TSK’dan yapılan açıklamada dün Hakkâri / Yüksekova’da icra edilen operasyonda 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Hakkâri / Yüksekova kırsalında icra edilen operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getiriilrken, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası, bir el kamerası, bir el telsizi, dört el yapımı patlayıcı düzeneği, bir flash bellek, bir hafıza kartı, bir sırt çantası ele geçirildi.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda ise iki bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı iki oldu.

 

KANDİLİ F-16LAR VURDU

 

Irak’ın kuzeyindeki, Kandil ve Gara bölgelerinde bölücü terör örgütüne mensup teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, sığınak ve barınma alanları, dokuz adet F-16 ve iki adet F-4 uçağı ile yapılan hava harekâtı sonucunda kullanılamaz hale getirildi.

Şırnak Merkez’de başlatılan operasyonda ise bir Biksi makineli tüfek, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir RPG-7 Roketatar, 19 Kaleşnikof piyade tüfeği, 45 savunma tipi el bombası, 100 elektrikli fünye, 20 RPG-7 Roketatar mühimmatı, 21 RPG-7 Roketatar sevk fişeği, 13.885 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1.945 Biksi makineli tüfek fişeği, 600 adet 5.56 mm fişek, 68 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört M-16 piyade tüfeği şarjörü, üç Kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü ele geçirilirken Bölücü terör örgütü ile iş birliği yapan, iki şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak Cizre’de yapılan operasyon sonrası aramalarda; altı AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1.496 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki silah dürbünü, 18 RPG-7 roketatar mühimmatı, 19 roket sevk motoru, üç el bombası, sekiz el yapımı patlayıcı, üç hücum yeleği, yedi sırt çantası, altı el telsizi, 47 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Tunceli Ovacık’ta icra edilen operasyonda bir adet Yaesu marka el telsizi ele geçti.

Kilis’teki Kemal Yanık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu iki bölücü terör örgütü (PKK/PYD) mensubu terörist yakalanarak göz altına alındı.

Irak’ın kuzeyindeki, Kandil ve Gara bölgelerinde bölücü terör örgütüne mensup teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, sığınak ve barınma alanları, dokuz adet F-16 ve iki adet F-4 uçağı ile yapılan hava harekâtı sonucunda imha edilmiştir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.