Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Okullar Hayat Olsun Projesi Çerçevesinde Yaklaşık 7,5 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun Projesi” çerçevesinde 5 yıllık süre içinde 44 bin 134 okul bahçesi ağaçlandırıldı. Aynı süre içerisinde bu okullarda 7,5 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

13 Aralık 2011 de imzalanan protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bütün okulların bahçelerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) çocuklarla birlikte ağaçlandırılması ve eğitim-öğretim saatlerinin dışında da okul bahçelerinden mahalle insanlarının yararlanabileceği şekilde düzenlenmesi hedeflendi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile bu güne kadar yapılan ortak çalışmalar neticesinde 44 bin 134 adet okul bahçesi ağaçlandırıldığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çocuklarımızın da iştiraklarıyla bu okullarda yaklaşık 7.5 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk” dedi.



İki Bakanlık Ortak Projelerde Çalışmalarını Sürdürecek
Bakanlık olarak gençlerde ve çocuklarda çevresel duyarlılığın artırılmasına özel önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde okul bahçesi ağaçlandırmalarımız devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile ihtiyaç duyulan yerlerde okul bahçelerinin öğrencilerle beraber ağaçlandırılması ve okul ormanları oluşturulması gayesiyle 25 Eylül 2013 tarihinde farklı bir protokol daha imzaladık. Bu protokol çerçevesinde de iki bakanlık ortak projelerde çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Nefes Alınabilecek Alanlar Oluşturuluyor
Gençlerimizde ve çocuklarımızda çevre şuuru oluşturmak anlamında bu tip uygulamaların çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Eroğlu “Bu çalışma ile çocuklarımızın ve mahalledeki diğer insanların yeşile olan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Bizler çocuklarımızın betonlar arasında öğrenim görmesini istemiyoruz. Biraz olsun nefes alabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Ağacı ve Tabiatı Seven Bir Nesil Yetişiyor
Okullarda Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin fidan dikimi konusunda eğitim verdiğini de belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çocuklarla birlikte yapılan fidan dikimi faaliyeti neticesinde, çocuklarımız diktikleri fidanlarla birlikte büyürken, ağacı ve tabiatı seven bir nesil yetişiyor” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.