Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla gündem başlıkları hatay PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Önümüzdeki 20 Yılda, 33 Bin Yeni Uçak İhtiyacı

Airbus 2016- 2035 yıllarını kapsayan 20 yıllık Küresel Pazar Araştırması yaptı. Yapılan tahminlere göre, yolcu trafiği yılda ortalama %4,5 artış gösterecek. Bunun üzerine, 33 bin yeni uçak ihtiyacı doğacak.
 
Airbus’un yaptığı araştırmanın sonuçları önümüzdeki 20 yılda 33 bin adet yeni uçak ihtiyacı olacağını gösteriyor. Uçakların toplam değeri ise, 5 trilyon dolar. Raporda yer alan bilgilere göre, bugün 19 bin 500 olan uçak sayısı, 2035'e kadar iki katına çıkarak yaklaşık 40 bine yükselecek. Ayrıca yaklaşık 13 bin adet yolcu ve kargo uçağı da daha verimli modeller ile değiştirilecek.
 
Hava trafiğinin artmasına, Asya ve gelişmekte olan ülkelerde kentleşme ve artan refah seviyesi neden oluyor. Araştıramaya göre, toplam 6 milyarın üzerindeki nüfusa ek olarak bu ekonomiler yılda %5,6’lik bir büyüme gösterecek ve seyahat eğilimi üçe katlanarak %75’e yükselecek. Çin, iç hat hava trafiğinde önümüzdeki 10 yılda dünya lideri olacak. Batı Avrupa veya Kuzey Amerika gibi ekonomilerde hava trafiğindeki artış % 3,7 oranında olacak.
 
Küresel olarak, 2035 yılına kadar dünya nüfusunun % 62’sinin kent sakinlerinden oluşması bekleniyor. Günümüzde 55 olan mega şehirlerin sayısı 93'e yükselecek. 20 yıl içinde günlük uzun menzilli gelen, giden ya0da mega şehir aktarmalı yolcu sayısı iki katinin üzerinde bir artış göstererek 2.5 milyona yükselecek.
 
Önümüzdeki 20 yılda yeni uçakların hizmete girmesi ile birlikte yaklaşık 1 milyon kişinin (560 bin pilot ve 540 bin mühendis) uçakların bakimi ve uçurulması için istihdam edilmesi beklenirken Airbus’ın bugünkü 6 adet müşteri ve 14 adet eğitim merkezinden oluşan küresel hizmet agi da artarak genişleyecek.
 
Konu hakkında konuşan Airbus COO’su John Leahy “Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında büyüme devam ederken, Asya-Pasifik 20 yıl içerisinde büyümenin motor gücü olacak. Çin, kısa süre içerisinde, gelişen ekonomiler, artan nüfus yoğunluğu, refah seviyesi ve bu koşulların teşvik ettiği daha yoğun hava trafiği ile birlikte Dünya’nın en büyük hava ulaşım pazarı olacak” ifadelerini kullandı.  Artan pazar talebini karşılamak amacıyla üretimi arttırdıklarını belirten Leahy ayrıca, “Hava ulaşımının artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de müşterilerimize sundugumuz hizmet olanaklarını arttıracağız”  ifadelerini kullandı.

Hava trafiğinin artmasıyla, havayolu şirketlerinin, 1980’lerden bu yana %40’in üzerinde artış gösteren yüksek kapasiteli ya da geniş gövdeli uçakları tercih ediyor. Yüksek kapasite ile birleştirilmiş geniş gövdeli uçaklar, sinirli havalimanı yerlerinin daha verimli kullanılmasını sağlıyor ve Londra Heathrow Havalimanı’nın da doğruladığı üzere yolcu sayısının artısına katkı sağlıyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.