Orgeneral Akar’dan Tıp Bayramı Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “İnsanı yaşatmayı, acısını azaltmayı ve daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaçlayan bu kutsal vazifeyi yerine getiren tüm sağlık çalışanlarını ve askerî tıp camiası mensuplarını; başarılarından dolayı kutluyor, verdikleri desteklere teşekkür ediyor, kendilerine ‘Tıp Bayramı’ vesilesiyle sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Orgeneral Akar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Asker tıp camiasına seslenen Akar, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlatarak, “Kendisini insanlığa şifa dağıtmaya adayan; bir nefeslik sıhhatin en kıymetli hazine olduğu şuuruyla, mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle görevlerini yapmaya gayret eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın ‘Tıp Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

TSK mensuplarının görevlerini yaparken hastalık, yaralanma ve ölüm riskiyle karşı karşıya olduklarını belirten Akar, şunları kaydetti:

“Askerî tıp camiasının fedakâr çalışanları, üstlendikleri meşakkatli vazifelerinde, başta Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olmak üzere sivil halkımızın da yer aldığı önemli bir kitleye, çok yaşamsal ve etkin sağlık hizmeti sunmaktadırlar. Tıp camiasının değerli mensupları; yerinde tıbbi destek verebilmek için, gece-gündüz, kar-kış, dağ-bayır demeden, güvenlik güçlerimizle omuz omuza hareket ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki silah ve mesai arkadaşlığı ile birlik ve beraberlik duygusunun da en güzel örneklerini sergilemektedirler.
İnsanı yaşatmayı, acısını azaltmayı ve daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaçlayan bu kutsal vazifeyi yerine getiren tüm sağlık çalışanlarını ve askerî tıp camiası mensuplarını; başarılarından dolayı kutluyor, verdikleri desteklere teşekkür ediyor, kendilerine ‘Tıp Bayramı’ vesilesiyle sağlık ve esenlikler diliyorum.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.