Orman Bakanlığı: Yangından Nemalanmak İsteyenler Var

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sözcü gazetesinde yayınlanan "Sürmene'de 20 Değil 50 Hektar Orman Yandı" başlıklı haberi yalanladı. Bakanlık iddialarda bulunan CHP'li milletvekili için "Gazetecilerden beklentimiz ise medyada yer bulmak için esip gürleyen canımız ciğerimiz ormanlarımız yandığında bundan kendini haber yaptırmak gayesiyle nemalanmaya çalışanların sesi olmanız yerine halka doğru ve tarafsız bir şekilde haber ulaştırmanızdır" benzetmesini yaptı.

Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Sözcü gazetesinin 10 Aralık tarihli sayısında yayınlanan “Sürmene’de 20 Değil 50 Hektar Orman Yandı” başlıklı haberle ilgili açıklamada, haberde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in asılsız bir takım iddialarına yer verildiği kaydedildi.

Haberde bahsi geçen yangına gece yarısı müdahale edildiğini ve altı saatte söndürüldüğünü kaydeden Orman Bakanlığı, "Bugüne kadar hiçbir orman yangınında çaresiz kalmayan Bakanlığımız bu yangında da çaresiz kalmamıştır. 13 arazöz, 8 adet hizmet aracı, 9 itfaiye aracı ile 40’ı itfaiye personeli olmak üzere 120 personelin görev aldığı söndürme çalışmaları neticesinde bölgedeki ağaçlar zarar görmemiş, sadece alt tabakadaki çalı çırpı maki formasyonu zarar görmüştür" dedi.

Yangından etkilenen sahanın 25 Hektar olduğunu açıklayan Bakanlık, "Yanan orman alanlarının tarla yapılması, imara ve yerleşime açılması gerek Anayasamızda yer alan hükümler gerekse 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince mümkün değildir. Bakanlığımızca yanan alanların başka bir gaye ile kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmemektedir. Orman yangınlarında zarar gören alanlar yasalarla güvence altına alınmış olup, bu alanlar yılı içerinde tekrar ormanlaştırılmaktadır. Sayın Haluk Pekşen’in içmesuyu ile alakalı ifadeleri de külliyen yalan olup Atasu Barajı’ndan alınan su Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmekte olan arıtma tesisinde arıtılıp gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra şebekeye menba kalitesinde verilmektedir.

Sayın Bakanımızın ve Bakanlığımızın resmi açıklamalarını dikkate almayarak halkı bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmeye çaba harcayan Sayın Pekşen’i 50 hektar ormanın yandığı iddiasını ispata davet ediyoruz. İspat edemediği takdirde ise hem gözünün içine baka baka yalan söylediği milletten hem de tarafımızdan özür dilemesini bekliyoruz." denildi.

Bakanlık gazetecilere seslenirken de şöyle devam etti:

"Siz gazetecilerden beklentimiz ise medyada yer bulmak için esip gürleyen canımız ciğerimiz ormanlarımız yandığında bundan kendini haber yaptırmak gayesiyle nemalanmaya çalışanların sesi olmanız yerine halka doğru ve tarafsız bir şekilde haber ulaştırmanızdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.