Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları akbank vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sıkı Denetime Geçti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, hizmete aldığı sulama tesislerinin işletme, bakım-onarım ve yönetim hizmetlerini yapan sulama birlikleri için sıkı denetim uygulamasına geçti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, DSİ Genel Müdürlüğü, hizmete aldığı sulama tesislerinin işletme, bakım-onarım ve yönetim hizmetlerini yapan sulama birlikleri için sıkı denetim uygulamasına geçti. Bu çerçevede yapılacak denetimlerle maksadı dışında işletilen sulama birlikleri tespit edilecek. Bu birliklere gerekli süreler tanınacak ancak işletme hususunda gerekli gelişmeyi sağlayamayanlar kapatılacak veya birleştirilecek.
 
Eroğlu: İşini Düzgün Yapmayanlara Müsamaha Etmeyeceğiz
 
Sulama birliklerinin, mevzuat çerçevesinde sıkı bir şekilde takibinin ve denetimlerinin yapılarak kontrol altına alınacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Suyun menfaat aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi konusunda gerekenlerin yapılması hususunda gerekli talimatları verdim. Denetimlerimizi, sulama birliklerine rehberlik etmesi maksadıyla sıklaştıracağız. Maksadına uygun çalışmayan birliklere yeterli süre tanınacak ancak herhangi bir gelişme sağlanmadığı ve halen tesislerin maksadına uygun olarak işletilmediğinin tespiti halinde birlikleri kapatacağız veya birleştireceğiz. Bu süreçte iyi birlikleri ise güçlendireceğiz” dedi.
Sulama birliklerinin mevzuat uyarınca gerekli teşkilatı kurmaları ve görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri hususunda son derece kararlı olduklarının altını çizen Bakan Eroğlu, işini düzgün yapmayanlara müsamaha etmeyeceklerini söyledi.



Sulama Birlikleri 20 Milyon Dekardan Fazla Alana Hizmet Veriyor


Açıklamada “Bugüne kadar DSİ tarafından hizmete alınan sulama tesislerini devralan 387 adet sulama birliği, 20 milyon dekardan fazla alana hizmet veriyor. Bu ise toplam devredilen alanın yüzde 89’una tekamül ediyor. 2015 yılında 328 adet sulama birliği teknik ve idari açıdan DSİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı ve İç Denetim Birimi tarafından denetlendi. 2016 yılında ise 169 adet sulama birliğinin idari ve teknik denetimi aynı şekilde yapılacak. Geriye kalan 218 adet sulama birliğinin denetimleri ise DSİ Bölge Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.