Orta ve Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz, Erzurum, Kars, Ardahan ile bu sabah ilk saatlerde Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeye ve doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile güneydoğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
Bölgelerde Hava Durumu


Marmara: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Kırklareli kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın doğusunun iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Kuzey ve batı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısının (Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Kırıkkale) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Giresun ve Ordu çevreleri ile zamanla kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı, zamanla kuzeyi yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Elazığ çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeyinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevreleri sağanak yağışlı geçecek Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde ve öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)
İzmir: Az bulutlu. (34)
Adana: Parçalı bulutlu. (36)
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (32)
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacak. (27)
Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)
Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu, bu sabah ilk saatlerde kuzey ve doğu çevreleri mevzi sağanak yağışlı. (40)
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.