Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları ukrayna Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik hatay süt terörist

Palandöken: 7 Bini Kadın, 24 Bin Esnaf Ve Sanatkârımıza Eğitim Verdik

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ADAPTESK Projesinde 2015 yılından bu yana 6 bin 906’sı kadın, 24 bin 491 esnaf ve sanatkarın eğitim aldığını söyledi.

Yeni nesil esnaf ve sanatkar kavramının oluşturulması ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi kapsamında oluşturulan ADAPTESK Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Palandöken illerin yapısı ve nüfusuna bağlı olarak katılımcı sayılarının değişiklik gösterdiğini belirtti. Palandöken“2015 Temmuz ayından bu yana iki yıllık süreçte 609 genel ve 286 sektörel eğitimi verildi. Merkez Ankara olmak üzere Gaziantep, Mersin, Manisa, Şanlıurfa, Erzurum, Ordu ve Bursa pilot illerimizde proje kapsamında 6 bin 906’sı kadın, toplam 24 bin 491 esnaf ve sanatkârımıza eğitim aldı” dedi.

Palandöken ADAPTESK kapsamında verilen eğitimlerin kaliteli ve esnaf ve sanatkarların gelişen dünyaya uyum sağlamasının destekler nitelikte verilmesine özen gösterildiğini ifade ederken ADAPTESK kapsamında birçok sektöre yönelik farklı eğitim içerikleri hazırlandığını söyledi. Palandöken genel eğitimlerin yanı sıra Patent ve Fikri Sınai Haklar, Girişimcilik, Tekstil, İletişim, İş Geliştirme, Müşteri Memnuniyeti, Ağaç İşleri, Saç ve Cilt Bakımı, Güzellik, Elektrik, İlk Yardım, Çalışma Etiği, Trafik Psikolojisi, Kalite Yönetimi, E-ticaret, İş Sağlığı ve Güvenliği gibi farklı alanlarda eğitimlerin de düzenlendiği belirtildi.

Eğitim ve eğitim merkezlerinin kapasitelerinin arttırılması ve oluşturulan Strateji Belgesinin projenin en önemli çıktılarının başında geldiğini söyleyen Palandöken “Oluşturulan Strateji Belgesi esnaf ve sanatkârlarımızın karşılaştığı zorlukları yenmeyi, değişimlere meydan okuyarak farklılaşmayı, büyümeyi ve küresel ölçekte öncü ve lider olmayı, esnaf-sanatkâr ustalığını başka sektörlerde de kullanabilme potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen bir belge özelliği vardır. Bu belge TESK ve alt teşkilatı için önemli mesajlar barındırmakta ve görevler tanımlamaktadır. Bu çerçevede gerekli kaynakları harekete geçirmek için başta kamu olmak üzere ilgili tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarla işbirliği içinde güçleri ve kaynakları daha etkin kullanarak çalışmalar yapmaya hazırdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.