Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman

Palandöken: Çocuğunuzu Odaya Kayıtlı Servis Şoförlerine Emanet Edin

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken korsan servislere karşı “İlgili meslek odasına kayıtlı olmayan servis araçları tercih edilmemelidir. 60 binin üzerinde meslek odasına kayıtlı servis mevcut. Veliler çocuğunu kayıtlı servis şoförlerine emanet etmeli” dedi.

Palandöken yaptığı açıklamada Kurban Bayramı sonrası yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından dolayı korsan servislere karşı velileri uyardı. Çocukların güvenliğinden herkesin sorumlu olduğunu dile getiren Palandöken ilgili meslek odalarına kayıtlı olmayan servis araçlarının tercih edilmemesi gerektiğini söyledi.

“Meslek Odalarına Kayıtlı Araçlar Tercih Edilmelidir”

Çocukların meslek odalarına kayıtlı servis araçlarına yazdırılması gerektiğini söyleyen Palandöken piyasada kayıtlı olmayana servis araçları sayısını çok olduğunu belirterek “Veliler daha uygun fiyat olsun ya da şu kişi nasılsa tanıdık diye düşünerek rastgele bir servis aracı ile anlaşıyor. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onların başına herhangi bir şey geldiğinde servis aracı kimin üzerine kayıtlı, şoför kimdir her şeyi öğrenebilmek ve işlem yapabilmek için mutlaka ilgili meslek odasına kayıtlı araçlar tercih edilmelidir” dedi.

“Öğrenciler Servislere Rehber Personel İle Bindirilmeli”

2013 yılında hazırlanan servis aracı şoförü ulusal meslek standardının Resmi Gazete’ de yayımlandığını ifade eden Palandöken öğrencilerin servis araçlarına rehber personel ile bindirilerek yaş gruplarına ve fiziksel özelliklerine göre oturtulması ile her öğrencinin emniyet kemerine takması gerektiğini söyledi. Palandöken servis şoförleri, ilgili meslek kuruluşları tarafından verilecek eğitimlerin de takip edilmesi gerektiğini belirtti.

“Odalara Kayıtlı 60 Bin Civarı Servis Var”

Palandöken emniyet yetkililerinin korsan servisçilik yapanları takip edip denetlemesi gerektiğini ifade ettikten sonra “Çocuklarımızın hayatından ve güvenliğinden hepimiz sorumluyuz. Yardımcı personeli bulunan ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan 60 bin civarı servis aracı var. Bu araçların dışında korsan olarak faaliyette bulunanları emniyet yetkilileri de sürekli denetim yaparak kontrol altında tutmalı. Yakın zamanlarda meydana gelen ve herkesi derinden üzen, küçük bir çocuğun ölümüne sebebiyet veren korsan servisçi olayı gibi olaylar tekrar etmemeli” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.