Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Palandöken: Esnaf 11. Kalkınma Planı Çalışmalarında En İyi Şekilde Temsil Edilmelidir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin 2023 hedefleri için hazırlanan 11. Kalkınma Planının, en büyük kalkınma hamlelerinden birinin alt yapısını hazırlayacağını belirterek, “Esnaf, 11. Kalkınma Planı çalışmalarının her aşamasında güçlü ve en iyi şekilde temsil edilmelidir” dedi.
 
Palandöken 29 Temmuz’da Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesinde 11. Kalkınma Planı hazırlıklarının başladığını hatırlatarak,
“Yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 43 Özel İhtisas Komisyonu ve 32 Çalışma Grubu oluşturuldu.  Bu komisyonlara ve çalışma gruplarına büyük iş düşüyor. Yapılan hazırlıklar sadece 2023 hedeflerini ulaşmayı değil, önümüzdeki 50 yılın Türkiye’sinin yapı taşlarını oluşturacak” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’nin yeni kalkınma hamlesinde esnaf ve sanatkârların da büyük bir etkisi ve öneminin bulunduğunun altını çizen Palandöken şu ifadeleri kullandı:
 
“Özel ihtisas komisyonlarında ve çalışma gruplarında esnaf ve sanatkârlar en güçlü şekilde temsil edilmelidir. Esnafı kan kaybeden, büyüyemeyen bir ekonominin başarı hikayesi yazması mümkün değildir. Bu nedenle, ticaretin fidanlığını büyütmek ve geliştirmek için komisyonlar ve çalışma gruplarındaki uzmanlarımızın elinden geleni yapacağına inancım tamdır.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.