Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici hatay süt mgm tim ukrayna MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları Klima çarpması JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Mehmet Ali Yılmaz

Pastör Brunson Ev Hapsine Alındı

İzmir’de tutuklu bulunan Amerikalı Pastör Andrew Brunson, tahliye edilerek ev hapsine alındı. Brunson hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Brunson hakkında ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li Senatörler girişimlerde bulunmuştu.

FETÖ ve PKK adına suç işlemek ile siyasi ve askeri casusluk suçlamasıyla hakkında kovuşturma yürütülen, 35 yıla kadar hapsi istenen ve İzmir’de tutuklu bulunan Pastör Andrew Brunson, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Ev hapsine alınan Brunson hakkında yurt dışına çıkış kararı verildi.


“Bunu Türk Hükümetine Bildirdim”


Amerikalı Pastör Brunson’u ABD’li Senatörler Lindsey Graham ve Jeanne Shaheen 2 Temmuz’da İzmir’de ziyaret etmişti. Brunson’un durumu hakkında konuşan Senatör Graham, “Brunson sorunu çözümlenene kadar Türkiye ile daha iyi bir ilişki olmayacak ve ben bunu Türk hükümetine bildirdim” demişti.


Trump’tan Brunson Tweeti


Brüksel’deki NATO zirvesinde bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bruson’un durumunu da ele aldığı bilinirken, ABD Başkanı Trump 19 Temmuz’da Twitter’dan Erdoğan’a seslenerek Brunson’un özgürlüğü hakkında bir şeyler yapmasını istemiş ve Brunson’un yanlış hiçbir şey yapmadığını beyan etmişti.


F-35 Resti

Brunson’un tahliye edilmesinden bir gün önce yaşanan bir diğer önemli gelişme ise Türkiye’nin de çeşitli parçalarını ürettiği F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatı hakkında yaşandı. ABD Kongresinin iki kanadı olan Senato ve Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 2019 yılı bütçesi savunma harcamaları yasa tasarısına göre Türkiye-Amerika ilişkilerinde yeni bir değerlendirme yapılana kadar F-35 savaş uçaklarının teslimatı dondurulacak ve Pentagon’dan konuya ilişkin bir rapor talep edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.