Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan kastamonu Konyada Askeri Uçak Düştü boyun Ankarada Silahlı Çatışma halkevleri cumhurbaşkanı erdoğan enflasyonla mücadelede başarı kriterleri 2024 yılı Nisan Hizmet

RTÜK İzmir'deki Saldırıya Yayın Yasağı Getirdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hükümler çerçevesinde İzmir’de meydana gelen patlamaya yönelik olarak Başbakanlığın 5 Ocak 2017 tarih ve yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği ifade edildi. Yayın yasağı kararında, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcılarının haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsadığı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.