Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet

Sağlığa Zararlı Maddeler İçeren 15 Bin Adet Oyuncak Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, İpsala - Kocaeli - İstanbul hattında gerçekleştirilen operasyonda sağlığa zararlı maddeler içeren yaklaşık 15 bin adet oyuncak ile 6 bin 250 adet saat ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İpsala’dan Türkiye’ye girerek Kocaeli-Dilovası Gümrük Müdürlüğüne gelen bir aracın, ülkeye giriş yaparken yükünü “hediyelik eşya” olarak beyan etmesine karşın gümrük idaresine kumaş kırpıntısı şeklinde beyanda bulunması üzerine Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince takibe alındığı belirtildi.

Ekiplerce gerçekleştirilen incelemede beyan edilen kumaş kırpıntısının antrepoda olduğu görülmesine rağmen aracın bir gün önce Kocaeli’nde bir depoya uğradığının belirtildiği açıklamada, “Deponun yanında bulunan bir işyerine ait güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, araçta bulunan güvenlik mührünün koparılarak eşyaların iki kamyonla depodan çıkarıldığı, başka araçla depoya getirilen kumaş kırpıntılarının da TIR aracına yüklendiği, daha sonra koparılan mührün yapıştırılmaya çalışıldığı tespit edildi” denildi.

Açıklamaya göre, diğer taraftan İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, araçtan boşaltılarak kamyonlara yüklenen eşyaların götürüldüğü İstanbul’daki depoya operasyon gerçekleştirildi, depoda hiçbir denetim ve kontrolden geçmemiş, çocukların sağlığına zararlı maddeler içeren yaklaşık 15 bin oyuncak ile 6 bin 250 adet kol saati ele geçirildi. Şüphelilerin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, soruşturmanın devam ettiği de kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
Ticaret Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.