Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket çin Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti Batuhan Sert namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol finansbankta bayram kredisi aydın Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Nevvaf Anadolu Hayat Emeklilik 2023 üçüncü çeyrek finansal sonuçları

Sağlık Bakanlığı: 23 Mayıs’ta Yaşanan Olay Salmonella Mikrobuna Bağlı

Sağlık Bakanlığı, 23 Mayıs’ta Manisa 1. Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda çok sayıda askerin rahatsızlanmasıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, olayın Salmonella mikrobuna bağlı olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Seyhun Kışlası’nda 23 Mayıs’ta yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, askerlerin rahatsızlanmasının ardından Türkiye Halk Sağlık Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında 10 kişilik uzman bir ekip tarafından yerinde incelemeler yapıldığını ve olayın Salmonella mikrobuna bağlı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, konuyla ilgili bir rapor hazırlandığı ve Manisa Valiliği’ne iletildiği bildirildi.

16-17 Haziran’da meydana gelen olayla ilgili ise 12 kişilik uzman bir ekip tarafından yerinde incelemeler yapıldığı ve tamamlanan ön incelemelerin ardından kesin sonuç için ileri laboratuvar analizlerinin sonuçlarının beklendiği belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.