Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları akbank vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Savcı Kiraz Şehit Edilişinin 1. Yılında Anıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Adalet Sarayı Atrium alanında tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, şehit Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Sahiloğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra adliye personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende söz alan Hadi Salihoğlu, yaşanan terör olayından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Salihoğlu, Türkiye’de yaşanan terör olayların, adaleti sağlamakta kendilerine geri adım attırmayacağına dikkat çekerek, "Ülkemiz üzerinde oynan terör ve hainlik hala devam ediyor. Bu süre içerisinde nice arslan gibi vatan evlatları şehit oldu, şehit olacak, Türk bayrağının ilelebet dalgalanmasını ve yükseklerde durmasını sağlayacak. Bu acı olay bizleri asla adalet yolundan döndürmeyecek, acımasız insanlık düşmanları katillerle mücadelemizde bir adım geri adım attırmayacak." açıklamasını yaptı.

Şehit Selim Kiraz’ın ailesine başsağlığı dileklerini tekrar eden Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu, konuşmasına,

“Sevgili şehidimizin bize mirası değerli ailesi, değerli evlatları hiçbir zaman unutmasınlar. Bu camia sonuna kadar onlarla birlikte ve onların acısını yaşamaktadır. Sevgili şehidim ruhun burada, ona inanıyorum. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Büyük Türk milletinin insanlık düşmanı olan terörü yeneceğini ülkemizin huzur ve barışını kimsenin bozamayacağını söyleyerek hepinize saygılarımı sunuyorum. Allah, bir daha bize böyle acılar yaşatmasın” diyerek son verdi.

Törenin ardından protokol ve adliye personeli, Kiraz’ın görevi başında şehit düştüğü “A” blok altıncı kattaki odasına karanfil bırakarak dua etti.

Şehit Kiraz’ın adının verildiği kütüphanenin açılışı da gerçekleştirildi. Adliye girişinde ise Kiraz'ın anısına vatandaşlara lokma dağıtıldı. Adliyenin bir çok girişine ve alanlarına Türk bayrağı ve şehit Kiraz'ın fotoğrafı asıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.