Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google

"Sayın Kılıçdaroğlu Bizim Anlatamadığımızı Türkiye’ye Anlattı"

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliğine ilişkin, “Anayasa değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz ama aslında biz Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel bir şekilde anlattı. ‘Şimdi eğer başbakanla cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak’ dedi. Aslında bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye’ye anlattı Kemal Bey. Biz de tam onu diyoruz. İşte bu mevcut sistem bunu getiriyor. Buradaki anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun Kemalpaşa-Bornova-Otogar kavşağı kesiminin açılış töreninde konuştu. Türkiye’de yapılan bölünmüş yol miktarının 6 bin 101 kilometreden 25 bin 200 kilometreye çıkarıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Yollar geliştikçe, Türkiye geliştikçe ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine olan yolculuğu emin adımlarla sürecektir. Amacımız yolları yaparken, şehirleri en kısa yoldan birbirine bağlamak. Bu yol 2018’de bitmiş olacak. İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika. İzmir şehir içinde bir yerden bir yere gidinceye kadar İzmir’den İstanbul’a varacaksınız. İşte medeniyet bu” şeklinde konuştu.

İzmir için yeni bir projenin ihalesinin yapıldığını belirten Yıldırım, yeni projeyi şu şekilde açıkladı:

“Kuzey otoyolu. Çiğli’den başlıyor, Bergama’ya kadar. Koyundere’ye kadar bitirdik. Menemen’e doğru 6 kilometre bitmek üzere. Şimdi bunun üzerine 76 kilometrelik kısmının ihalesini yaptık, başlıyoruz. İzmir’i bir yandan Akdeniz’e, Ankara’ya, İstanbul’a, bir yandan da dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale’ye bağlamak için adım adım projeleri gerçekleştiriyoruz”

-“SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM”-

Anayasa değişikliğine değinen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Anayasa değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz ama aslında biz Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel bir şekilde anlattı. ‘Şimdi eğer başbakanla cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak’ dedi. Aslında bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye’ye anlattı Kemal Bey. Biz de tam onu diyoruz. İşte bu mevcut sistem bunu getiriyor. Buradaki anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Ama bir detay var, Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil. Onu da yorgunluğuna geldiğini düşünelim, yorgunluğuna rastlamış. Bu gelen sistemle artık Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan çıkacak. 1971’de askerler ‘Eğer şu ismi seçmezseniz meclisi bombalarız’ dediler. Daha sonra AK Parti dönemine geldik. 2007’de cumhurbaşkanını bize seçtirmediler, 367 icadı çıkardılar. Biz bunu tanımayız dedik, bizim tanıyacağımız tek merci millettir dedik. Getirilen bu değişikliğin en önemli kısmı, artık hükümetler sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor. Siz seçim yaparken 5 yıllığına Türkiye’yi yönetecek kadroları da seçiyorsunuz. Mühür sizin, karar sizin.

Güzel şeyler hep evet demekle başlıyor. Evlenirken evet diyorsunuz, hadi yemeğe gidelim derken evet diyorsunuz, seyahate giderken evet diyorsunuz, bir yerde kahve içelim derken evet diyorsunuz. Dolayısıyla evette bereket vardır, hayırdan hayır gelmez.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.