Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan çin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Şehircilik Şurası Yarın Başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Şehircilik Şurası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yarın başlayacak.

Ana temasının "Şehircilikte Yeni Vizyon" olan ve 3 ay sürecek olan şuranın, 4 ana komisyonda çalışmalarını yürüteceği belirtildi. Şehircilik Şurası'nın ana başlıklarını ise "Şehirlerimizde Kimlik Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" konularının oluşturacağı öğrenildi.

Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek şurada 4 temel konunun ele alınacağını belirterek, kentsel dönüşüm yasasında 5 yıllık süreçte uygulamalarda karşılaşılan sorunları, sıkıntıları, yanlışları aşabilecek bir formül üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki, şurada ele alınacak konulardan ilkinin, kentsel dönüşümde aktif rol oynayan paydaşları bir araya getirerek, fikirlerinin alınıp bir formül üretilmesi olduğunu kaydetti.

-ŞEHİRLERİN KİMLİĞİ MASAYA YATIRILACAK-

Bakan Özhaseki, şurada ele alınacak ikinci konunun "Şehirlerin kimliği" olduğunu vurgulayarak, şehircilikte yeni sağlam, modern binalar, alt geçit, üst geçitler yapıldığını, belediye başkanlarının gerek alt yapı, gerekse üst yapıyla ilgili başarılı hizmetler yaptığını aktardı.

Şehircilik Şurası'nda "Göç" konusunun da ele alınacağını ifade eden Özhaseki, “Göç hala devam ediyor. 50'lerde başlayan, 60-70'lerde çok hızlanan ve büyük şehirlerin bir sorunu olarak karşımızda duran bu göç meselesi, hala günümüzde canlılığını koruyor. Bu göçle birlikte şehircilikte birtakım sorunlar doğuyor. Sonra uyumda birtakım sıkıntılar çıkıyor. Tüm bunları da konuşacağımız bir ortamı bu Şehircilik Şurası'nda hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Şehircilik Şurası'nın diğer konu başlığını ise "Gelişen şehircilikte yerel yönetimlerin nasıl bir rol üstleneceği"nin oluşturacağını belirten Özhaseki, bu sene içerisinde Yerel Yönetimler Yasası'nın Meclise getirilebileceğini, belediyelerin beklentilerine ilişkin görüşlerin ve taleplerin alınacağını ifade etti. Ele alınacak 4 başlık için 4 ayrı komisyon kurulacağını vurgulayan Özhaseki, bu komisyonlara alanında uzman akademisyenlerin başkanlık edeceğini bildirdi.

-KOMİSYON BAŞKANI FAKIBABA OLACAK-

Sadece belediyelerle ilgili, eski belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı komisyon başkanı olarak ilan ettiklerini belirten Özhaseki, şura süresince sunulacak bildirileri, tebliğleri, fikirleri, konferanstaki konuşmaların derleneceğini kaydetti.

Yarın yapılacak Şehircilik Şurası'na yaklaşık 2 bin kişilik katılım beklediklerine işaret eden Bakan Özhaseki, 3 ay süresince çoğu zaman üst üste, kimi zaman aralıklı olarak toplanacak ve eş zamanlı çalışacak komisyonların, gerekirse kanun yapma noktasında tavsiyeleri de olabileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.