Öne Çıkanlar MÜSİAD Yönetim Kurulu istinaf sistemi ispanya-çek cumhuriyeti ak parti sözcüsü ömer çelik gölbaşına halı saha yapılıyor spor gündemi merkez bankasının yeni başkanı kim olacak Zika İçin 1.9 Milyar Dolar İstendi ÜÇ BÜYÜKLER TERÖRÜ KINADIMI ev fiyatları ne kadar arttı istanbul büyükşehir belediyesi icralık

“Sel Felaketinin İzlerini Süratle Silerek, Yaraları Sararak Bu Günleri En Kısa Sürede Geride Bırakacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinden etkilenen Kastamonu Bozkurt’ta yaptığı konuşmada, “İnşallah sel felaketinin izlerini süratle silerek, yaraları sararak, kayıplarımızın acılarını beraberce yaşayarak, bu günleri en kısa sürede geride bırakacağız. Hasarların onarılması ve zararların telafisi için yapılan çalışmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Sel felaketinden etkilenen Kastamonu Bozkurt’ta vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salı günü başlayan yoğun yağışlar Kastamonu, Bartın ve Sinop illerimizde sel felaketlerine yol açtı. Kastamonu’muzda Bozkurt, Azdavay, İnebolu, Küre ve Pınarbaşı ilçelerimiz bu yağışlardan en çok etkilenen yerler oldu. Bartın’ın Ulus, Sinop’un Ayancık ilçelerinin kimi köyleri de selden etkilenen yerler arasındadır. Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum” dedi.

“DEVLET OLARAK, TÜM İMKÂNLARIMIZLA FELAKETİN İLK ANINDAN BERİ SİZLERİN YANINDAYIZ”

Sel felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine de başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’da kaybolan vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Yaralanan vatandaşlarımızdan ilk müdahaleleri tamamlananlar taburcu edilirken, az sayıda vatandaşımızın tedavisi halen devam ediyor. Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz de bir süredir tabii felaketlerle boğuşmaktadır.  Ülkemizin güneyinde, geçmişte eşi benzeri olmayan orman yangınları yaşadık.  Hamdolsun, bu yangınların hepsini de kontrol altına almayı başardık. Ülkemizin kuzeyinde ise sel felaketlerine maruz kalıyoruz. Bir süre önce Doğu Karadeniz’de epeyce bir ilçemizde selin yol açtığı sıkıntılarla mücadele ettik. Birkaç gündür de Batı Karadeniz’de yine sel felaketiyle uğraşıyoruz. Kastamonu ve çevresindeki illerimizde yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden, zarar gören her vatandaşımızın üzüntüsü, milletimizin ortak üzüntüsüdür” şeklinde konuştu.

Devlet olarak, tüm imkânlarla felaketin ilk anından itibaren vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız hemen bölgeye gelerek, çalışmalara bizzat nezaret etmeye başladılar. AFAD başta olmak üzere sorumlu kurumlarımız, araç-gerecinden personeline kadar tüm imkânlarıyla sahadadır. Hâlihazırda 4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 insansız hava aracı, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve diğer pek çok araç gereç sahada faaliyet göstermektedir.”

“EVLERİ YIKILAN VATANDAŞLARIMIZI YENİ YUVALARINA KAVUŞTURMAK İÇİN HEMEN KOLLARI SIVIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haberleşmenin kesintisiz sürmesi için gereken mobil istasyonların, ihtiyaç duyulan yerlere gönderildiğini ve hasar tespit çalışmalarının üç ilde 120 ayrı ekiple yürütüldüğünü belirterek, “Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil durum tedbirleri devreye alınmıştır.  Her bir hizmet alanıyla ilgili ekiplerimiz, sel felaketinden etkilenen bölgelerde kesintisiz görev yapmaktadır.  Sivil toplum kuruluşlarımız da bu çalışmalara katılmışlardır.  Kurumlarımıza ilk etapta ihtiyaçları olan ödenekler hemen gönderilmiştir. Bölgedeki diğer iller de teyakkuz durumuna geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Sel felaketinde evleri yıkılan vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için kolları sıvadıklarını da kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi:  “Aynı şekilde sel sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın zararlarının telafisi için de çalışmalara başladık.  Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz, ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkâna, kararlılığa sahiptir. Bugüne kadar depremden sele ve yangına kadar yaşadığımız her hadisede, Türkiye’de hiç kimsenin sahipsiz olmadığını, hamdolsun dosta-düşmana gösterdik.”

“İnşallah sel felaketinin izlerini süratle silerek, yaraları sararak, kayıplarımızın acılarını beraberce yaşayarak, bu günleri en kısa sürede geride bırakacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir kez daha sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Hasarların onarılması ve zararların telafisi için yapılan çalışmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.