Öne Çıkanlar galatasaray gündem özeti deprem bugünün gündemi erdoğan gündem başlıkları çin recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

“Semerkant Zirvesi’nin Türk Devletleri Arasındaki İş Birliğini Çok Daha İleri Taşıyacağına İnanıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Semerkant Zirvesi’nin ortak bir dili, tarihi ve kültürü paylaşan Türk devletleri arasındaki iş birliğini çok daha ileri taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in davetine icabetle, yarın gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi’ne iştirak etmek üzere Semerkant’a hareket edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında bugün Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile bir araya geleceklerini kaydetti.

“İSTANBUL ZİRVESİ’YLE TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI’NA DÖNÜŞEN BİRLİKTELİĞİMİZ GÜNDEN GÜNE GÜÇLENİYOR”

Zirve’nin bu sene “Türk Medeniyeti İçin Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” teması altında düzenlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Devletleri arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla 1992’den bu yana gayretlerimiz sürüyor. Geçen yılki tarihî İstanbul Zirvesi’yle Türk Devletleri Teşkilatı’na dönüşen birlikteliğimiz günden güne güçleniyor. Dönem başkanlığımız sırasında İstanbul’da aldığımız kararların hayata geçirilmesi ve takibi bakımından yoğun bir mesai harcadık. Semerkant’ta bayrağı Özbek kardeşlerimize emanet edeceğiz” diye ekledi.

Semerkant Zirvesi’nde, teşkilatın geleceğine ve mevcut iş birliklerinin derinleştirilmesine dair görüşmeler yapıp önemli kararlar alacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziyaretim kapsamında zirveye katılacak devlet ve hükûmet başkanlarıyla da temaslar gerçekleştirerek ikili ilişkilerimizin yanı sıra, küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunacağız. Semerkant Zirvesi’nin ortak bir dili, tarihi ve kültürü paylaşan Türk devletleri arasındaki iş birliğini çok daha ileri taşıyacağına inanıyorum. Türkiye olarak teşkilatın kurumsallaşması ve dünya çapındaki çok taraflı bölgesel örgütler arasındaki saygın yerini almasıyla iftihar ediyoruz. Zirvemizde alınacak kararların hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.