Silahlı Pankarta Tepki:  Üzüleceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre’de resminin yanına konulan silahlı pankarta ilişkin,  “Avrupa'da resmimin yanına silah koymuşlar. Terör örgütü yandaşları yürüyorlar, neresi burası İsviçre, Almanya, Belçika.  Onların solak partileriyle teröristler beraber yürüyorlar.  Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziosmanpaşa’da toplu açılış töreninde konuştu. Gündemle ilgili pek çok konuyu değerlendiren Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olan her kesimi sert sözlerle eleştirdi. 16 Nisan referandumda kimin niye hayır diyeceğini, kimin niye evet diyeceğini maddeler ile açıkladı. Almanya, Hollanda ve İsviçre’ye yüklenen Erdoğan, Avrupa Birliği’ne seslendi. Erdoğan,  İsviçre’de resminin yanına konulan silahlı pankarta ilişkin, “Avrupa'da resmimin yanına silah koymuşlar. Terör örgütü yandaşları yürüyorlar, neresi burası İsviçre, Almanya, Belçika.  Onların solak partileriyle teröristler beraber yürüyorlar.  Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz” dedi.

“ORDUMUZ MANKURTLARDAN KURTULDU”

Dün Hakkari'de 19, bu sabah Erzincan'da 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı,  “Bu ülkeyi bölmek isteyen bedelini ödeyecek. FETÖ mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti artmıştır. Ordumuz mankurtlardan kurtuldu. Oyunu bozduk. Şimdi sıra diğer bölgelerin güvenliğini sağlamaya geldi” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz burada güven içinde yaşamak istiyorsak önce Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin de güvenliğini sağlamak zorundayız. Açık konuşuyorum; her kim Türkiye'nin 'Suriye'de ne işi var?' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Irak'la niye bu kadar ilgileniyoruz?' diye soruyorsa Türkiye'nin fenalığını düşünüyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmelere niçin müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle milletimize husumeti vardır. Buradan komşularımıza ve oralardaki güçlere, özellikle de Avrupa ülkelerine, Avrupa'ya, Rusya'ya bir mesajım var; biz kimsenin düşmanı değiliz, bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en iyi, en ileri, en samimi siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz.”
 
“FAŞİSTSİNİZ FAŞİST”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya, Hollanda ve İsviçre’nin Türkiye’ye karşı tavrını bir kez daha hatırlattı. Erdoğan, İsviçre’de silahlı posterini de anımsatarak şöyle dedi:

“Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na karşı Avrupa’daki terör örgütleri resmimin yanı başına silah koymuşlar. Sonra  'diktatör' diyeceksin, bunlara 'faşist' dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, 'Nazi' dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hala çözmediniz, hala sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist. Hem içeride hem dışarıda 16 Nisan'da 'evet' çıkmasının önünü kesmek için adeta seferberlik ilan edilmiş durumdadır. Anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan öyle yalanlar ortaya atılıyor ki insanın aklı havsalası almıyor. Yurt dışında birtakım ülkeler bu konuda öylesine açık taraf olmuş durumdalar ki, ortada ne uluslararası anlaşmalar, ne diplomatik teamüller, ne nezaket kaldı. Sanki seçim Almanya'da yapılıyor, sanki Belçika'da, sanki İsviçre'de, sanki Hollanda'da yapılıyor. Size ne? Terör örgütleri Avrupa şehirlerinde polis koruması altında eylem yaparken, 'hayır' kampanyası yürütürken, 'Evet' diyenlerin üzerine atlarıyla itleriyle saldırıyorlar. İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre ülke ve millet olarak doğru yoldayız demektir. Bunun için diyoruz ki 16 Nisan, Türkiye'nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin ilanıdır.”

“AB BİZİ 54 YILDIR KAPISINDA BEKLETİYOR”

Avrupa Birliği’nin 54 yıldır Türkiye’yi kapısında beklettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Her kim 'Avrupa'daki gelişmelere neden müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle ülkemize kötülüğü vardır. Bizim kimseye husumetimiz yok, tam tersine mümkün olan en ileri sosyal ilişkileri kurmak istiyoruz. Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB'ye ne diyeceğiz? Şimdi çıkıyor bazı akademisyenler, bu işler anlamazsınız ya. Senin önünde kariyer olsa ne yazar” dedi.

“KİMLER HAYIR DİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği teklifi ile ilgili kimlerin niye hayır dediğini bir kez daha anlattı. Terör örgütlerinin söz konusu sisteme hayır dediğini öne süren Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

“Hayır diyenler kimler? Kandil hayır diyor. Çünkü Türkiye’yi bölmek istiyorlar. Demek ki bunun tersini yapmak gerekiyor. Çünkü Kandil, İmralı hayır diyorsa bunun tersini yapmak gerekir. Pensilvanya, FETÖ 'hayır' diyor, bunlar bize 15 Temmuz'da darbeye kalkışanlar değil mi? O zamanlar bunun tersini yapmak gerekir. Ben 'hayır' diyenlere hakaret etmiyorum, hatırlatıyorum sadece. Bizim söylediğimiz doğruya ve güzele teşvik etmek. Bunu söylemezsek vebal altında kalırız. Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenler hayır diyor. Bizim söylediğimiz doğruya ve güzele teşvik etmek. Bunu söylemezsek vebal altında kalırız. Hem içerde, hem dışarda EVET çıkmasının önünü kesmek için engellemeler yapılıyor. Bazı ülkeler açık taraf olmuşlardır. Telaş büyük olduğuna göre doğru yoldayız demektir. 16 Nisan tekrar koalisyon dönemlerine dönmemenin ilanıdır. IMF'ye borcumuzu 2013'te sıfırladık. Biz IMF'ye borç verir duruma geldik. 16 Nisan Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma kararlılığının ilanıdır.”

Anayasa değişikliği teklifinin neler getirdiğini de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, söz konusu düzenlemeyi anlamadığını öne sürdü.

İDAM GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin 16 Nisan da yapılacak referandumunda kabul edilmesi halinde idamın de getirileceğini söyledi. Erdoğan, “Önce 16 Nisan'ı bir halledelim. Kılıçdaroğlu ne diyor? İdamdan yanayım diyor. Bahçeli ve Yıldırım da idama aykırı davranamaz. Bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Şehitlerimizin kanını, katillerini affetme yetkisi bizde yok” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.