Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Son Bir Haftada 25 Milyon Değerinde Kaçak Madde Ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda 9 terörist yakalandı. Uyuşturucu operasyonlarında ise piyasa değeri 13 milyon 666 bin TL olan uyuşturucu madde ve piyasa değeri 11 milyon 852 bin 491 TL olan kaçak sigara ve akaryakıt ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde 220 operasyon gerçekleştirildiğini belirterek operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre ülke genelinde yürütülen operasyonlar neticesinde 4’ü ölü, 1’i yaralı, 4’ü sağ olmak üzere toplam 9 terörist yakalandı.

PKK/KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 508 kişi gözaltına alındı, bunlardan 78 kişi tutuklandı.
Bu operasyonlar neticesinde, teröristler tarafından kullanılan 3 sığınak ve tuzaklanan 18 el yapımı patlayıcı imha edildi, 60 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 12 el bombası, 13’ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 36 adet çeşitli çaplarda silah ele geçirildi.

13 Milyon 666 Bin Tl’lik Uyuşturucu Ele Geçirildi

Terörün finansmanının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında, piyasa değeri 13 milyon 666 bin TL olan, 322 kg esrar, 31 bin 618 adet uyuşturucu hap, 9 kg Sentetik Kannabinoid, 2 kg Metamfetamin ele geçirildi. Ayrıca piyasa değeri 11 milyon 852 bin 491 TL olan, 1 milyon 638 bin 765 adet kaçak sigara, 92 bin 284 litre akaryakıt ele geçirildi ve bu kapsamda 390 kişi gözaltına alındı.

Bin 960 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Düzensiz göçle mücadele kapsamında ise 419’u denizlerde olmak üzere bin 960 düzensiz göçmen yakalandı, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve çıkmasına aracılık eden 29 organizatör gözaltına alındı, bunlardan 13’ü tutuklandı.
Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, IŞİD terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 78 kişi gözaltına alındı, bunlardan 12‘si tutuklandı.
FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, bin 96 kişi gözaltına alındı bunlardan 426‘sı tutuklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.