Son Bir Haftada 49 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir haftada yurt içi ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda 49 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) 29 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Şırnak, Hakkâri, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ağrı, Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda toplam 49 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 11 adet piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 adet law, 1 adet tabanca olmak üzere toplam 15 silah ele geçirildi, 16 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve 8 adet silah mevzi, sığınak ve barınak imha edildi. Operasyonlarda, dört asker yaralandı.

Sınırlardan 1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 177 bin 280 kişi, son bir haftada 6 bin 65 kişi yakalandı.

Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 108 litre kaçak akaryakıt, 68 bin 756 paket kaçak sigara, 2 adet kaçak cep telefonu ve 3 adet büyük baş hayvan ele geçirildi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 519 oldu. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 asker şehit oldu, 236 asker yaralandı. Harekât kapsamında bugüne kadar 247 adet mayın ve bin 301 adet EYP imha edildi.

MÜNBİÇ BÖLGESİ

Açıklamada, Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanıldığı anımsatılan açıklamada, iki ülke tarafından on adet bağımsız devriye faaliyeti gerçekleştirildiği, müteakip devriye faaliyetlerinin planlama çalışmalarına devam edileceği kaydedildi.

Açıklamada, müteakip dönemde Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde, Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ve bölgede Türkiye-ABD denetiminde, huzur, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.