Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor

Suriye’den Hayvanlar Türkiye’ye Getirildi

Suriye’de çıkan iç savaş sebebiyle ağır hasar gören Halep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan yaban hayvanları Türkiye’ye nakledildi.
 
Suriye’deki yaban hayvanları Türkiye’ye getirildi. Halep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan yaban hayvanlarının nakil işleminin ikinci safhasında hayvanat bahçesinde geriye kalan 2 aslan ve 2 köpek de Bursa Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine ulaştırıldı.
 
Söz konusu yabani hayvanlar genel anestezi altında ayrıntılı şekilde muayene edildi ve gerekli tedavileri yapıldıktan barınaklara yerleştirildi. 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırlanın teslim alındığı birinci safhanın ardından 29 Temmuzda getirilen aslanlardan birinin gebe olduğu belirlendi.
 
Konuyla ilgili konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Halep Hayvanat Bahçesi’nde zarar gören yaralı yaban hayvanlarının ülkemize nakil işlemi tamamlandı. Yaban hayvanlarının yaralarını saracağız. Nesli tehlike altında olan bu türleri koruma altına alarak, Dünya mirasımıza da sahip çıkmayı sürdürüyoruz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.