Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kuşadası Belediyesi Kara Harp Okulu yapı kredi

TBB: “19 Mayıs 1919: Kurtuluşun İlk Adımı”

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, "19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Paşa’nın ilk adımının ardından atılacak milyonlarca adımın ayak sesleridir. 19 Mayıs 1919, kendilerini dünyanın efendileri olarak kabul eden Batı emperyalizmine karşı Doğu’nun cevabıdır." açıklamasında bulundu. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Türkiye Barolar Birliği mesajında şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs 1919, Kurtuluş’a giden yolda atılan ilk adımdır. 19 Mayıs 1919, mazlum bir milletin kararlaştırılmış ölümüne itirazıdır.19 Mayıs 1919, ülkenin üzerine çöken emperyal akbabalara karşı ayağa kalkıştır. 19 Mayıs 1919, tarihten silinmek istenen mazlum bir halkın, savaşın galiplerinin belirlemek istediği yazgıya isyanıdır.

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Paşa’nın ilk adımının ardından atılacak milyonlarca adımın ayak sesleridir. 19 Mayıs 1919, kendilerini dünyanın efendileri olarak kabul eden Batı emperyalizmine karşı Doğu’nun cevabıdır.

19 Mayıs’ta atılan ilk adımla başlayan mücadele, kongreler sürecini takiben 23 Nisan 1920’de, TBMM’nin açılmasıyla yeni bir aşamaya geçmiştir. Milli Mücadele’nin hem dayanağı hem öncüsü olan meşruiyet organı TBMM, adı ilan edilmemiş yeni bir devletin, yeni bir rejimin çıkış noktası olacaktır.

19 Mayıs’la atılan ilk adım, emperyalizme ve tetikçilerine karşı verilen Kurtuluş Savaşı zaferi sonrası, 29 Ekim 1923’te yeni bir evreye ulaşacaktır. İlk adımın 102. yılında, emperyalizme karşı kazanılan zaferle doğan, hukuk meşruiyetine dayalı, çağdaş ve itibarlı bir devletin kurucu liderine ve ilk adımı milyonlarca adıma dönüştürenlere saygı ve minnetle."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.