Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google akbank tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

TBB Başkanı Feyzioğlu: Polat Balkan Hakkındaki Savcılık Şikâyetlerimi Geri Alıyorum

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 43. Baro Başkanları toplantısından “birlik talebi” çıktığını söyledi. Feyzioğlu, bir baro başkanının sanık, Birlik başkanının şikâyetçi, müdahil olarak mübaşir tarafından adliye koridorlarında isminin çağrılmasını meslek adına doğru bulmadığını belirterek, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’ın kendisi hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle yapmış olduğu savcılık şikâyetlerini geri aldığını açıkladı.

43. Baro Başkanları toplantısı TBB’de gerçekleştirildi. 67 baro başkanının katıldığı toplantıda TBB Başkanı Feyzioğlu, “Siyasi düşüncelerimiz çok farklı olabilir ama ben kavga etmek istemiyorum. Baro başkanlarımızdan da bu mesajı alıyorum. Burada konuşan pek çok başkanımız bunu dile getirdi" diye konuştu.

Polat Balkan hakkındaki savcılık şikâyetlerimi geri alıyorum

Toplantıdan “birlik talebi çıktığını” kaydeden Feyzioğlu, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’ın kendisi hakkında söyledikleri nedeniyle yaptığı savcılık şikâyetlerini geri aldığını açıkladı. Feyzioğlu, şunları söyledi:

“Ben hiçbir avukatı, bir istisna dışında savcılığa şikâyet etmedim. Ama saray yanaşması, Truva atı, zavallı, yalancı, ahlaksız gibi ifadeleri de avukattan avukata baro başkanından birlik başkanına, avukattan avukata ben yakıştırmıyorum. Çok daha ağır eleştiriler bu sövme dili olmadan yapılabilir. Bu masanın etrafından, benim de çok istediğim birlik olma talebi çıkıyor. Birlik için, size görev sürem ne kadar sürerse sürsün söz veriyorum. Bugünden bile daha fazla çalışacağım. Hepimiz yaşadıklarımızdan ders çıkaralım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.