TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan KHK Tepkisi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lara Meclis’in devre dışı bırakıldığını savunarak, “O zaman Meclis'e ne gerek var? Demokrasi bunun neresinde? Meclis'e ve milli iradeye saygı nerede?” dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, KHK’lara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, KHK’ların içerdiği pek çok düzenlemenin olağanüstü hal ile ilgisi bulunmadığını savunarak, “Bu düzenlemeler, TBMM’de kamuoyu huzurunda tartışılarak kanun şeklinde çıkarılmalılar. Kapalı kapılar ardında, bir gecede, ansızın değil. 'Meclis’e ne gerek var, Milletvekillerini niçin seçiyoruz' sorularını sordurtan bu durum, çok açık bir keyfiliktir, hukuksuzluktur, demokrasiden son sürat uzaklaşmaktır.  Zararı topyekûn milletimiz ve devletimiz görmektedir” dedi.

KHK’ların sadece OHAL süresince geçerli olabileceğine dikkat çeken Feyzioğlu, KHK ile çıkarılan düzenlemelerin Meclis'te tartışılarak kanunlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Hangi konuda kanun, hangi konuda KHK çıkarılacağına Cumhurbaşkanının karar verdiğini öne süren Feyzioğlu, “Yani Meclis'in ne zaman çalışacağını, ne zaman kenarda duracağını Cumhurbaşkanı belirliyor. Oysa Anayasa’nın hükümleri çok açık” dedi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.