Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın CHP'ye

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in terör olaylarına ilişkin Meclis’in inisiyatif  almasını talep eden dilekçesi ne , Meclis Başkanı İsmail Kahraman taleple ilgili TBMM Başkanlığı olarak doğrudan yapılabilecek bir işlem bulunmadığını bildirdi.

CHP Muğla milletvekili Nurettin demir dilekçesinde terör olaylarına vurgu yaparak ülkede huzur ve barış ortamının tesis edilmesine yönelik adımların ivedi bir şekilde atılması için TBMM’nin inisiyatif almasını talep eden dilekçesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman cevapladı.

“İlgi dilekçenizde belirtilen ülkemizin karşılaştığı sorunlarla ilgili TBMM’nin inisiyatif alması hem görevi hem de en tabii hakkı olduğu gibi Meclis Başkanlığı da TBMM organlarının ve milletvekillerin bu çerçevedeki görevlerini yerine getirmelerini desteklemektedir. Bununla birlikte bu göreve ilişkin TBMM Başkanlığı olarak doğrudan yapılabilecek bir işlem bulunmamakla birlikte, Anayasanın 98. Maddesinde ve İçtüzüğün 104. Maddesinde yer alan usul takip edilerek bir Meclis araştırması yapılması veya Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 101. maddelerindeki usul takip edilerek  TBMM Genel Kurulu’nda bir genel görüşme yapılması mümkün bulunmaktadır. Bu çerçevede TBMM’de bulunan siyasi parti gruplarının temsilcilerinin yapacakları istişari görüşmeler de çok önem arz etmektedir.

Diğer yandan, söz konusu dilekçeniz insan hakları bağlamında değerlendirilmek üzere İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna gönderilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.