Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd chp tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli rusya deprem CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin İsrail Pandemi

TBMM Başkanı Kahraman'ın Milletvekillerine İftar Yemeği Konuşması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Rahmet, mağfiret, bereket ve af ayı olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, ibadetlerimizin makbul, dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum." dedi.

Kahraman, Mecliste eski ve yeni milletvekilleri onuruna iftar verdi. 

Meclis Şeref Kapısı önündeki iftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile eski ve yeni meclis başkanları, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Milletvekillerine verdiği İftar Yemeğinde yaptığı konuşmada; "Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Davetliler,
Mübarek Ramazan ayının bu güzel akşamında, aziz milletimizin evinde, iftar sofrasında birlikte olmanın bahtiyarlığı içinde sizleri hürmetle selamlıyorum.
Hoşgeldiniz.
Rahmet, mağfiret, bereket ve af ayı olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, ibadetlerimizin makbul, dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum. 
Sayın Cumhurbaşkanım,
Önceki dönemlerde ve bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletimizin temsilcisi olarak bulunmuş ve bulunmakta olan değerli milletvekillerinin, Başbakanımız Binali Yıldırım Beyin, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Hulusi Akar’ın, Bakanlarımızın, Siyasi Partilerimizin Başkan ve yöneticilerinin,
Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ve bu arada ülkemizde resmî bir ziyaret maksadı ile bulunan Burundi Dışişleri Bakanı’nın iştiraki ile bir araya geldik.
Size ve şahsınızda kıymetli davetlilere teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Muhterem Cumhurbaşkanım,

Darbeyi önleyen milletimizin size itimadı, inancı oldu. Meydanlar dolud. Mel’un darbeyi defetmek de milletimiz, meçlimiz, siz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, Siyasi Partilerimizi, Diyanet Teşkilatımız, Basınımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız bir bütün halinde darbeye karşı çıkıldı. Milli ruh ve şuur bütün toplumumuza hakim oldu. Tek yürek olduk.
Tek millet, tek vatan, tek bayrak ve Tek Devlet parolası ile birleştik.
İnanıyorum ki ortaya konan bu şuur ve ruh beraberliği darbelere son vermiştir.
Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Millî şairimizi Mehmet Akif ‘Çanakkale Şehitleri’ şiirinde ne diyor?
“Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,
Sana aguşunu açmış, duruyor Peygamber.”
Cenab-ı Hak o mübarek şehitleri Cennetine dahil etmiştir.
 
Sayın Cumhurbaşkanım,
Değerli Hazirun,
Türkiye’miz 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halk oylaması ile bir anayasa değişikliği gerçekleştirdi. Yeni bir döneme geçtik. İstikrarsızlık ve müdahalelerin olmayacağı bir döneme başlangıç yaptık. Ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için hayırlı neticelere vesile olacağı inancındayım.
Geçen yıl ilkini yaptığımız bu iftarın bir gelenek halinde devam etmesi temennisiyle, şimdiden mübarek Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, nice güzel günlere kavuşmamız niyazımı yineliyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.