Öne Çıkanlar terörist rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi

TBMM Başkanı Kahraman: Mehmet Akif Ersoy Şeref Ve Haysiyet Abidesidir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Mehmet Akif Ersoy için, “Şeref ve haysiyet abidesi, vatansever bir millet evladı ve bir karakter sembolü olarak tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biridir” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman,  Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81’inci Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Dünyada büyük değerler, manevi ve milli önderler doğum yıldönümlerinde anılırlar. İnsanın ölüm tarihi ruhunu teslim ettiği gün değil, isminin unutulduğu tarihtir. Bu bakımdan Akif fikriyatı ve maneviyatı ile ebedi olarak yaşayacaklar kervanında yer almış şahsiyetlerimizdendir” diyen İsmail Kahraman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mehmet Akif, şeref ve haysiyet abidesi, vatansever bir millet evladı ve bir karakter sembolü olarak tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biridir. Mehmet Akif hiçbir zaman dönem adamı olmamış, vakur ve haysiyetli bir insandır. Bir iman ve inanç abidesi olarak duruşunu hiç değiştirmemiş, adam gibi yaşamıştır. O, güçlünün zorbalığı karşısında, haklının davasını savunan mert bir insandı. Haklı olanın hakkının teslim edildiği bir dünya meydana getirmek umuduyla yaşadı. Bizim davamız da Akif gibi asliyetine rücu etmiş, kendi değerlerinden beslenen bir kimlik ve kişilik davasıdır. Gayemiz, kimliğimizi unutmadan, mensubiyetimizi inkâr etmeden, inanç, iddia ve ümidimizi kaybetmeden istikbalimizi inşa ve imar etmektir. Bu düşüncelerle, fikirleriyle yol gösteren, yaşayışıyla örnek olan, manevi ve milli şuur abidesi merhum Mehmet Akif Beyi vefatının 81’inci yılında tekrar minnet ve şükran ile anıyorum. Cenab-ı Hak rahmetini esirgemesin.”​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.