Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd chp tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli rusya deprem CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin İsrail Pandemi

TBMM Başkanı Kahraman Sağlık Çalışanlarının Tıp Bayramını Tebrik Etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Her türlü zorluğu göze alarak yurdumuzun her tarafında görevlerini üstün gayretle yürüten sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tekrar tebrik ediyor, sağlık, esenlik ve mutluluk içinde hayırlı, uzun ömürler diliyorum” açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. İstanbul’un işgaline başkaldıran tıp öğrencileri tarafından başlatılan kutlamaların, bir geleneğe dönüştürülerek Sağlık Haftası adı altında kutlanmaya devam edildiğini belirten Kahraman, şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir. Bu sebeple hekimlik mesleği ehemmiyetini hiçbir zaman kaybetmemiş ve saygın bir meslek olarak kabul görmüştür. ‘Allah muhtaç eylemesin, yokluklarını da aratmasın’ diye dua ettiğimiz doktorlarımız ve bütün sağlık çalışanlarımız, insanlarımızın acılarının da umutlarının da ortağıdırlar. İnsanı yaşatma noktasında elinden geleni esirgememeyi mesleki ilke olarak kabul eden ve vesile oldukları şifayı kendilerine hayat kaynağı olarak benimseyen, fedakâr sağlık çalışanlarımız ile her zaman iftihar ediyoruz.

“SAĞLIK GÖREVLİLERİMİZ BU ONURLU GÖREVİ BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE YERİNE GETİRMEKTEDİRLER”
Gece-gündüz, soğuk-sıcak, kar-kış demeden, şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu temin etmek, herkesin derdine derman olmak için çalışan sağlık görevlilerimiz, bu onurlu görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirmektedirler. Sağlık çalışanlarımız ne yazık ki bazen olumsuz davranışlara ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarına reva görülen bu tür istenmeyen hadiselerin son bulması en büyük temennilerimdendir. Her türlü zorluğu göze alarak yurdumuzun her tarafında görevlerini üstün gayretle yürüten sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tekrar tebrik ediyor, sağlık, esenlik ve mutluluk içinde hayırlı, uzun ömürler diliyorum.”​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.