Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk kastamonu chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü Kovid 19 Kosova Cumhurbaşkanı OsmaniSadriu Kosova Prizren Kalesi

TBMM Başkanı Şentop, Karabağ Zaferi'nin 1. Yıl Dönümünü Kutladı

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Karabağ Zaferi'nin 1. yıl dönümünü kutladı.

Şentop, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova'ya, 8 Kasım Azerbaycan'ın Vatan Savaşında Zafer Günü dolayısıyla gönderdiği tebrik mesajında, "Dost ve kardeş Azerbaycan halkını Türk milleti ve şahsım adına en içten duygularla tebrik ederim. Vatan muharebesi sonucunda 'iki devlet tek millet' şiarıyla ilişkilerimizi yürüttüğümüz Azerbaycan'ın haklı zaferinin coşkusunu paylaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dirayetli liderliğinde Azerbaycan'ın 44 günde tarih yazarak, 30 yıl süren işgale noktayı koyduğunu kaydeden Şentop, bu haklı mücadele sonucunda 8 Kasım 2020 tarihinde Şuşa'nın kurtarıldığını, Azerbaycan'ın sahadaki zaferinin 9 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiriyle taçlandığını anımsattı.

Bu vatan mücadelesi uğrunda şehadet mertebesine erişen aziz kahramanları rahmet ve saygıyla andığını belirten Şentop, "Dost ve kardeş Azerbaycan halkına sıhhat, huzur ve refah, zatıalinize ve şahsınızda Azerbaycan Milli Meclisi'nin kıymetli üyelerine muvaffakiyetler temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop, Twitter'dan da kutlama mesajı yayımladı.

Şentop, mesajında, "Dost ve kardeş ülke can Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'nü kutluyor, Karabağ'a Azerbaycan Türkü'nün bayrağını asmak, zulme ve işgale son vermek için şehadete yükselen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İki devlet, tek millet." paylaşımında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.