Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Bala

TBMM Başkanı Şentop, KKTC Cumhurbaşkanı Ve Meclis Başkanınaı Kuruluş Yıl Dönümü Vesilesiyle Tebrik Mektubu Yolladı

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu'na tebrik mektubu yolladı. Şentop ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a daveti sebebiyle teşekkür etti.

Şentop, Cumhurbaşkanı Tatar'a yazdığı tebrik mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 38'inci Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle göndermiş olduğunuz nazik davete teşekkür ederim.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin istiklalini temsil eden ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmaya başladığı gün olan 15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin olduğu kadar bizlerin de aynı coşkuyu ve sevinci yüreğinde hissettiği şanlı bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri adına aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Zât-ı Âlinizin ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla tebrik ediyorum."

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanına mektubunda ise:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 38'inci Kuruluş Yıl Dönümünü şahsım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri adına en kalbî duygularla tebrik ediyorum.

15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türk halkının siyasi kaderinin en önemli dönüm noktasını teşkil etmiş, uzun yıllar süren şanlı bir mücadelenin bağımsız bir devlet kudretiyle vücut bulduğu gün olarak dünyaya ilan edilmiştir.

Bu düşüncelerle, kendi kaderini tayin etme, istiklal ve istikbal mücadelesi uğrunda şehit ve gazi olan aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, şahsınızda Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin değerli üyelerinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.