Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem tsk sgk bodrum ırak diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu

TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ'ın Kurtuluşunun Yıl Dönümünü Kutladı

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa'nın ve Asya'nın geçiş güzergâhı, Trakya'nın kalbi, güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü hemşehrilerime ve milletimize kutlu olsun. Aziz vatanımızın bağımsızlığını ve bugünlerini bizlere miras bırakan Millî Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ediyorum.

Millî Mücadele döneminde, bölgelerinde Yunan tehlikesini hisseden vatanperver gruplar, Doğu ve Batı Trakya'daki Müslüman-Türk halkına yönelik Yunan baskısını ve zulümlerini kamuoyuna duyurabilmek için; belgeler, grafikler ve haritalar hazırlayarak bunları yerli ve yabancı gazetelere dağıtmış, bölgedeki nüfus çoğunluğunun Türklerde olduğunu istatistiklerle ispat etmişlerdir. Trakya halkı yalnızca kendi bölgesine değil işgalcilerin bütün ilhaklarına karşı protesto ve mitingler düzenlemiş; son hürriyet kalemiz olan vatan topraklarından sürülüp çıkarılmaya yekvücut olarak direneceklerini göstermişlerdir.

Çorlu Kazası Ahali-i İslâmiyesi tarafından akdedilen Miting Heyeti Reisi Şaban Sırrı'nın 1919'da İzmir'in işgali üzerine Sadaret Makamı'na çektiği telgrafta Tekirdağlıların vatan sevgisi, mücadele kararlılığı açıkça görülmektedir: "Aziz vatanımız aleyhine şu günlerde meydana gelen yıkıcı işgal ve saldırılara devam edilecekse bu durumu milletimizin hukukuna açık bir saldırı olarak gören biz Türkler, kanımızın son damlasına kadar savaşarak, rıza göstermeyeceğiz. Türk Milleti, Yunanistan gibi bir medeniyet düşmanının kirli ayakları altında esarette bulunan Balkan Müslümanlarına nasıl işkenceler yaptığını, acılar çektirdiğini gördü. Esir olup işkence ile ölmekten ise aziz vatanımızı son nefesimize kadar savunup şehit kanlarımızla yıkamak suretiyle ölmeyi biliriz."

Ecdadımız, yurt içinde Millî Mücadele'nin karargâhı olan Büyük Millet Meclisi'ne gönderdikleri telgraflarla kararlılıklarını göstermiş ve her alanda örgütlenerek mücadelesini sürdürmüştür. Aziz vatanımızı işgalden ve istiladan kurtarmak için ecdadımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında verdiği istiklâl ve istikbâl mücadelesinin zaferle neticelenmesi sonrasında; Tekirdağ'ımız bu yıl ay-yıldızlı bayrağımızın göklerimizde özgürce dalgalanmasının, ezanlarımızın minarelerimizden gür bir seda ile okunmasının 100'üncü yılına erişmenin sevincini ve heyecanını yaşamaktadır. Bu vesileyle, Tekirdağ'ın kurtuluşunun 100'üncü yılını kutluyor, ekonomik ve sosyal alanda gösterdiği gelişmenin, milletimizin barış, huzur ve güven içinde yaşamasına yaptığı katkının artarak devam etmesini diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.