Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata kastamonu

"Temennimiz Göçük Altında Kalan İşçilerimize Ulaşmaktır"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Siirt’te meydana gelen göçükle ilgili “Bütün temennimiz arama kurtarma çalışmalarını yapan kardeşlerimizi de koruyarak, en kısa zamanda göçük altındaki işçilerimize ulaşmaktır” dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Siirt’in Şirvan ilçesinde meydana gelen göçük sebebiyle bölgeye gitti. Yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğünü ifade eden Akdağ, bir taraftan teknik olarak göçük altında kalan işçilere ulaşılmaya çalışılırken, öbür taraftan da çalışanların güvenliğine azami dikkat edilerek çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Ailelerin, yakınlarının bir an önce göçük altından çıkarılmasını talep ettiğini söyleyen Bakan Akdağ, şöyle konuşu:

“Burada teknik elemanlar yapılması gerekeni en üst düzeyde gerçekleştiriyor. Şöyle ki, teknik açıdan meseleyi değerlendirerek karar verme aşamasında dört kişi heyelan ekibi uzmanı, Türkiye Kömür İşletmeleri’nden açık işletme uzmanı olan üç arkadaşımız ve MİGEM’den dört kişi de bölgedeler. AFAD ekipleri olaydan bir saat sonrasından itibaren buradalar. Sağlık Bakanlığımızın Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) buradalar. Bütün temennimiz arama kurtarma çalışmalarını yapan kardeşlerimizi de koruyarak, en kısa zamanda göçük altındaki işçilerimize ulaşmaktır.

Başbakanımızın talimatıyla bugün buradayım. Meseleyi valimizle ve bütün çalışanlarla değerlendirdim. Başbakanımıza da taktim edeceğim. Bölgeyi yakın olarak takip etmeye devam edeceğiz. Uzmanlarımız çalışmalarını büyük titizlikle sürdürmeye devam edecekler. Umut ederim ki, bir an önce göçük altındaki kardeşlerimize ulaşılır”

İşçilerin dağınık mı, bir arada mı bulundukları sorulan Akdağ, “Gördüğüm şu, gerçekten işini bilen insanlar. İyi bir planlamayla bir taraftan profesyonellikle, diğer taraftan ciddi bir şefkat ve amatör ruhla çalışıyorlar. İşlerini bilme noktasında profesyonel bir ekip, çalışırken de aynı zamanda amatör ruhla 24 saat esasıyla çalışıyorlar. Tabi, eldeki krokilere ve işçilerimizin çalıştığı belirtilen yerlere odaklanılmış durumda. İki taraftan birden yaklaşılıyor. Üst taraftaki yük azaltılmaya çalışılıyor. İşini iyi bilen insanlar çalışıyor. Alanda çalışabilecek iş makinesi sayısı, alanın yapısı itibariyle sınırlı” yanıtını verdi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.