Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum chp deprem pakistan veysel eroğlu iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

"Terör Örgütleri Üzerinden Bizi Yola Getirmeye Çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü örgütü, DEAŞ, FETÖ ve başka örgütlerin ihanet nöbetini birbirlerinden devraldıklarını belirterek, “Artık şu gerçeği hiç kimse inkar edemez, bu örgütleri birileri özellikle besleyip, silahlandırıp, güçlendirip, yönlendirip, Türkiye’nin üzerine salıyorlar. Yiğitçe ortaya çıkıp bizimle mücadele edemeyenler, terör örgütleri üzerinden kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Rabia Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Kalabalıktan yükselen “İdam isteriz” sloganlarına yanıt veren Erdoğan, “Bu konuyla ilgili her zaman söylüyorum. İdam parlamentoya gelir, parlamentodan geçmesi halinde bana onaya geldiği zaman ben bunu onaylarım. Çünkü bir katili affetmek, devletin hakkı değildir, ben bunu böyle biliyorum. Ancak maktulün varislerinin hakkıdır. Affederse onlar affeder, devlet olarak biz affedemeyiz. Devlet kendisine karşı işlenen suçları affetme yetkisine sahip. Yoksa bu vahşilerin, bu alçakların, bu teröristlerin masum insanları öldürmesi neticesinde onları ağırlamak, onları beslemek gibi bir hakka sahip değiliz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bölücü örgütün bıraktığı yerden DEAŞ, onun bıraktığı yerden FETÖ, bir başka örgüt bu ihanet nöbetini devralıyor. Artık şu gerçeği hiç kimse inkar edemez, bu örgütleri birileri özellikle besleyip, silahlandırıp, güçlendirip, yönlendirip, Türkiye’nin üzerine salıyorlar. Yiğitçe ortaya çıkıp bizimle mücadele edemeyenler, terör örgütleri üzerinden kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyor. Ne diyoruz, mert dayanır namert kaçar. Biz millet olarak tarihimizin hiçbir döneminde kaçmadık. Bu millet ‘Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ deyip, en güçlü silahlı darbecileri püskürtmüş bir millettir. Böyle bir milletin terör örgütlerine ciğeri beş para etmez teröristlere boyun eğeceğini sananlara yazıklar olsun. Bunca masumun canını yakanlar şunu unutmayın, yaptıklarının yanına kar kalacağını düşünen varsa onlara da yazıklar olsun. Bizler kaderin üzerindeki kadere iman etmiş insanlar olarak, işte bu anlayışla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem kendimiz, hem tüm mazlumlar için beklediğimiz o vaktin uzak olmadığına inanıyoruz.

-“BU ÜLKEDE TEK BAŞINA DARBECİLERE KÖK SÖKTÜREN ÖMER HALİSDEMİRLER VAR”-
Bugün kendi bölgesel ve güncel çıkarları için bizim üzerimize terör örgütlerini salanlar, yarın aynı ateş kendilerini yakmaya başladığında, yaptıkları yanlışı göreceklerdir ama iş işten geçmiş olacaktır. Emin olun Türkiye bu musibetin üstesinden mutlaka gelecektir. Dün İzmir’de teröristin üzerine aslanlar gibi atılan, onu etkisiz hale getirirken kendisi de şehadete koşan polisimizi gördünüz değil mi? Bu ülkede İzmir’deki polisimiz gibi 80 milyon kahraman var. Bu ülkede tek başına darbecilere kök söktüren Ömer Halisdemirler var. Bu ülkede tanklara meydan okuyan benim hanım kardeşlerim, gençler, yaşlılar var. Allah aşkına böyle bir ülkeyi dize getirmeye kimin gücü yeter? Türkiye, tarihinin en güçlü devlet-millet bütünleşmesini sağlamış olarak yoluna devam ediyor. Hem ülkemizin içinde, bu topraklarda eylem yapan terör örgütlerini, hem de sınırlarımızın yanı başında hain emeller peşinde koşanları tepeleyerek mutlaka 2023 hedeflerimize ulaşacağız, 2053’e de, 2071’e de ulaşacağız.

-“ARTIK ÖYLE SURİYE’DEN GELİP BU TOPRAKLARI KUŞATAMAYACAKSIN”-
Şehitlerimiz var, canımız yanıyor ama onların da inlerine girdik, tepeliyoruz tepelemeye de devam edeceğiz. Cerablus’a girdik mi, Er-Rai’ye girdik mi, şu anda El-Bab’ı kuşattık mı? Şehitlerimizi bire on katlıyoruz. Her şehidin onlara bedeli çok ağır oluyor. Artık öyle Suriye’den gelip bu toprakları kuşatamayacaksın. Aynı şekilde Kandil’de, aynı şekilde güneydoğuda, nerede PKK varmış, PYD varmış, kim olursa olsun, bu ülkede terör estirenler bunun bedelini ödeyecekler. Benim vatandaşımın huzurunu kaçıranlar bunun bedelini ödeyecekler. Şanlıurfa nüfusunun neredeyse dörtte biri kadarını, yarım milyona yakın Suriyeli göçmeni topraklarında misafir ederek onlara ev sahipliği yaparak tüm dünyaya siz var ya siz, insanlık dersi verdiniz. Bunu batı yapamadı. Sizin her biriniz batıya meydan okudunuz, dediniz ki ‘Biz ensarız ve muhacirleri bağrımıza basarız.’ Onun için ben nasıl 15 Temmuz’da milletimle iftihar ettiysem, şimdi de Şanlıurfalı ensar kardeşlerimle iftihar ediyorum. Bu şanlı şehir sıradan bir şehir değil.

-“BU İŞİ TEMİZLEYENE KADAR YOLA DEVAM EDECEĞİZ”-
Etnik köken ve mezhepçilik fitnesini sürekli körükleyenler, emin olun en çok düşmanlığı ve bunun istismarını yaptıkları o kesimlere yöneliyorlar. Dikkat ediniz, bölücü terör örgütü en büyük kıyımı istismarını yaptığı vatandaşımıza vermiştir. Bu bölücü terör örgütü, benim Kürt kardeşlerime ne kazandırdı? FETÖ gibi, DEAŞ gibi örgütlerin en büyük zararı, mütedeyyin kesimleri olmuştur. Biz bu tezgahı deşifre ettik, her fırsatta dile getirdik. Onun için bizden çok rahatsız oluyorlar. Ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar. Suriye’yi DEAŞ bahanesiyle her gün bombalayıp yok edenlerin gerçek niyeti, Türkiye’nin sahaya girip bu örgütü süpürmeye başlamasıyla ortaya dökülüverdi. Daha düne kadar bize niye bu örgütle mücadele etmiyorsunuz diyenler, bugün karşımıza dikilip ne diyorlar, daha fazla ileri gitmeyin, 20 kilometrede kalın. Yok öyle şey. Bu işi temizleyene kadar yola devam edeceğiz. Ama biz o topraklarda kalma niyetimiz yok. O toprakların sahibi oradaki bizim Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimizdir. Sahipleri orada kalsın ama terörist olmasın. Aynı oyun Irak’ta sergileniyor. Ülke bir mezhep çatışmasının içine çekilmeye çalışılıyor. Orada da bir Pers milliyetçiliği var. Yazık. Bunların olmaması lazım.

-“BİZİM İÇİN ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR”-
Biz müdahale edince, Irak’ın egemenlik hakkı denilerek sahadan çıkarılmak istendik. Sırf Türkiye’yi güç duruma düşürmek için Musul operasyonunu başlattılar, sonra yavaşlattılar. Rakka operasyonunu ertelediler. Niye erteliyorsunuz, DEAŞ orada, hani DEAŞ sizin için mücadele edilecek bir unsurdu, niye mücadele etmiyorsunuz? Halbuki plan, tüm bu operasyonların birlikte yürütülmesiydi. Baktılar ki Türkiye sonuç almaya yaklaştı, hemen planları değiştirdiler. Bizim için artık ok yaydan çıkmıştır. El Bab’ı da, Mümbiç’i de, diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacağız. Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimizin yeniden huzura kavuşmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Müttefik dediğimiz ülkeler, bu süreçte bize destek verirse dost olduklarını anlarız. Destek vermezlerse kendi imkanlarımızla yola devam ederiz. Allah doğruların yardımcısıdır.

-“TARİHTE EŞİNE PEK AZ RASTLANACAK BAŞARI HİKAYESİ DE ORTAYA KOYDUK”-
Çok kayıplar verdik ama aynı zamanda tarihte eşine pek az rastlanacak başarı hikayesi de ortaya koyduk. Mesela, demokrasiyle güvenlik hassasiyetlerinin birlikte muhafaza edilebileceğini gösterdik. Mesela büyümeyi feda etmeden, terörle mücadele edilebileceğini gösterdik. Uluslararası alanda ilişkilerimizi koparmadan da hakkımızı, hukukumuzu koruyacağımızı gösterdik. Türkiye’nin başarıları bölgemizdeki ve dünyadaki diğer toplumlara da örnek oluyor. Siyasi ve ekonomik hangi silah kullanılırsa kullanılsın, bir millet gücünü, iradesini ortaya koyarsa, tamamını da etkisiz hale getirebilir. Çünkü bizim milletimiz, terör örgütleriyle üzerine gelindiğinde geri çekilmemiştir. Ne yapmıştır, mücadeleyi tercih etmiştir. İşte bu milletin ruhunda bu var. Elbette bu mücadelenin bir bedeli olduğunu biliyoruz. Ama bu bedeli ödemezsek yarın bu dünyayı bize dar ederler.”

-58 KALEM ESER HİZMETE AÇILDI-
“Yatırım bedeli 600 milyon lirayı bulan 58 kalem eser ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz” diyen Erdoğan, Şanlıurfa’nın merkezinde 1700 yataklı şehir hastanesinin başlayacağı müjdesini verdi. Şanlıurfanın sağlık diye bir sorunu kalmayacağını belirten Erdoğan, açılış kurdelesini kesmesinin ardından vatandaşlara satranç takımı dağıttı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.