Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Terörle 7/24 Mücadele Tasarısı Komisyonda Görüşülecek

Yabancı terörist savaşçılar konusunda Avrupa Konseyi üyeleri arasında bilgi alışverişi ve 7/24 esasında faaliyet göstermek üzere üye ülkelerce zorunlu olarak “temas noktalarının” tespit edilmesine ilişkin tasarıyı görüşmek için Meclis Dışişleri Komisyonu toplanacak.

Meclis Dışişleri Komisyonu’nda 24 Mart Perşembe günü Avrupa Konseyi Terörizmin Önlenmesi Sözleşmesine Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

Bahsi geçen tasarı ile yabancı terörist savaşçılar konusunda Avrupa Konseyi üyeleri arasında bilgi değişiminde bulunmak ve 7/24 esasında faaliyet göstermek üzere üye ülkelerce zorunlu olarak “temas noktalarının” tespit edilmesi planlanıyor.

Tasarının gerekçesinde, söz konusu Ek Protokol’ün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2178 (2014) sayılı kararının 6. Maddesinde yabancı terörist savaşçılarla ilgili olarak yer alan hükümler çerçevesinde “terör amaçlarıyla yabancı ülkelere seyahat edilmesi”, “terör amaçlarıyla yabancı ülkelere seyahatler için finansman sağlanması”, “terör amaçlarıyla yabancı ülkelere seyahatlerin kolaylaştırılması ve organize edilmesi” örnekli faaliyetlere üye ülkelerin ceza mevzuatlarında suç olarak yer verilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.