TESK Başkanı Palandöken Sahte İçki ve Sağlıksız Hediye Paketleri İçin Uyardı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıl yaklaşırken piyasaya sağlığı tehdit eden ambalajların ve sahte içkilerin sürülmeye çalışıldığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

TESK Başkanı Palandöken, yılbaşı kutlamalarının yaklaşmasıyla piyasaya kalitesiz hediye paketlerinin ve sahte yılbaşı biletlerinin sürülmeye çalışıldığını belirterek, “Hediye paketlerini mutlaka bildiğiniz ve güvenilir yerlerden alın. Kaçak içki, merdiven altı üretim şekerleme, kalitesiz tekstil ürünleriyle hazırlanan, süslü, göz alıcı, yabancı menşeili hediye paketlerinin dışı sizi yakar, içi hediyeyi verdiğiniz arkadaşınızı” ifadelerini kullandı.

“Bu Paketler Hediyeyi Verdiğiniz Arkadaşınızın Canına Bile Mal Olabilir”

Yeni yıla girerken, eş, dost, arkadaşla “Yarım elma gönül alma” düşüncesiyle hediyeleşmenin gelenek haline geldiğini hatırlatan Palandöken, şöyle devam etti:
“Yılbaşlarında dağıtılan hediye konusunda en yaygın olan yöntemin, içerisinde içki, çikolata, şekerleme, kuruyemiş, gömlek, kravat gibi ürünlerin bulunduğu paketlerdir. Ancak hediye verip, almak eşi- dostu memnun etmek amacıyla yapılmaktadır. Eşinizi, dostunuzu memnun etmek isterken dikkat edin. Vatandaşlarımızın bu geleneğe hassasiyetini bilen bazı kişi ya da kurumlar fırsatçılık yaparak insan sağlığını da hiçe sayarak bu paketlerin içini orijinal olmayan, sahte, kaçak, kalitesiz ürünleri doldurarak, piyasa değerinin altındaki fiyatlarla satarak, yüksek kar elde etme yolunu seçiyorlar. Üstelik içi kaliteden yoksun olan bu paketleri süslü, göz alıcı, janjanlı ambalajlarla cazip hale getiriyorlar. İlk anda cazip gibi görünen bu sahte ürünlerle dolu paketler sonra hediyeyi verdiğiniz arkadaşınızın canına bile mal olabiliyor.”

“Yerli Üretime Yönelik Ürün ve Hediyeleri Tercih Edin”

Palandöken, her zaman olduğu gibi yılbaşında da alışverişlerin, gerçek esnaflardan yerli ürünlerden yapılması gerektiğini, alkollü içki ve sigaraların Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgeli, bandrollü olması gerektiğini hatırlattı.  Çikolata, şekerleme, kuruyemiş gibi gıda maddelerinin bayat; gömlek, kravat benzeri tekstil nitelikli eşyaların da sahte olup olmadığına bakılmasını öneren Palandöken, sahte içki ve bayat gıdaların geçmişte çok sayıda insanın ölümüne ya da sakat kalmasına yol açtığını belirtti. Merdiven altı üretim ve satışın, vergisini düzenli ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan gerçek esnafların mağduriyetine ve haksız rekabete yol açtığının altını çizen Palandöken, “Bu yıl eşiniz ve dostunuzun yanı sıra ülke ekonomisini düşünerek yerli üretime yönelik ürün ve hediyeleri tercih edin” önerisinde bulundu.

“Kaçak ve Sahte İçki Üreticileri Yine İş Başında”

Kaçak ya da sahte sebebiyle 2016 yılının başında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Palandöken, “Yeni yıla sayılı günler kala yine kaçak ve sahte içki üreticileri yine iş başında. Kolluk kuvvetleri bu fırsatçılara göz açtırmamalıdır. Bu tür kaçak üreticiler hem vergi kaybına hem de vatandaşlarımızın canlarını kaybetmesine sebep oluyorlar” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.