Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Kuvayi Milliye Derneği

TGS’den Cumhuriyet Davası Açıklaması: Gazetecilik Suç Değildir!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve çalışanlarına yönelik davada verilen kararın ne basın özgürlüğü ne de ceza hukuku açısından elle tutulur bir yanı olmadığını belirterek, “Gazetecilik suç değildir!” dedi.

TGS, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve çalışanlarına yönelik davaya ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu davada mahkeme heyetinin, sanıklardan 7'sinin tahliyesine, 5'inin ise tutukluluğunun devamına karar verdiği belirtilen açıklamada, “Baştan sona absürt, delilsiz, ciddiyetsiz bu iddianameyi geçerli kabul eden mahkeme heyeti, gazetecileri özgürlüklerinden alıkoymakta beis görmedi” ifadeleri yer aldı.

“Pideciden, Parkeciden Üretilen Sözde Deliller Ortaya Konmuştur”

Yapılan açıklamada, karara ilişkin şu eleştiriler yer aldı:
“Basın özgürlüğünün artık zerresinin dahi bulunmadığı ülkemizde verilen bu karar çarpık ve siyaset gölgesindeki hukuk uygulamalarının devamı niteliğindedir. Baştan itibaren sadece gazeteciliğin sorgulandığı bir davada meslektaşlarımız yaptıkları haberlerden, yazdıkları yazılardan dolayı suçlanmıştır. Demokrasinin en temel ilkesi olan basın özgürlüğü, izne ve iktidarın keyfi uygulamalarına tabi kılınmak istenmiştir. Bu da yetmemiş olacak ki pideciden, parkeciden, tur operatöründen üretilen sözde deliller ortaya konmuştur.

“Hukuk Sistemimiz Derin Bir Yara Daha Almıştır”

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve çalışanlarına yönelik davanın “Türkiye basın tarihine kapkara bir leke olarak” geçtiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Cumhuriyet yönetici ve çalışanları mahkemedeki ifadeleriyle savcıyı mahkûm etmiş, herkese hukuk dersi vermiştir. Ancak mahkeme heyeti adaleti sağlayamamış, hukuk sistemimiz derin bir yara daha almıştır.

“Gazetecilik Suç Değildir!”

Verilen kararın ne basın özgürlüğü ne de ceza hukuku açısından elle tutulur bir yanı vardır. Cumhuriyet çalışanları serbest bırakılana kadar, yazdıkları nedeniyle tutuklu bulunan tüm gazeteciler özgürlüklerine kavuşana kadar mücadelemiz sürecektir.
Bu dava sadece Cumhuriyet’e yönelik değil, tüm gazetecilere ve gazeteciliğin kendisine yöneliktir. Bu operasyonlara karşı durmak hepimizin görevidir. Gazetecilik suç değildir!” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.