Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

Topbaş’tan Kılıçdaroğlu’na Yanıt: İnsana Saygının Öneminden Söz Ediyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap vererek  “Veda toplantısında, ‘İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konmamayı affetmez’ demiştim. Görüyorum ki; Bu sözü, bir yerlere çekmeye çalışanlar var. Bir yere çekmeye gerek yok. Konu basit. İnsana saygının öneminden söz ediyorum” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısında “Sayın Kadir Topbaş’a gayet iyi niyetle soruyorum sizi kim adam yerine koymadı” sorusu üzerine, Topbaş Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. Kılıçdaroğlu ile en son 2009 Yerel Seçimleri'nde muhatap olduğunu ifade eden Topbaş, “Veda toplantısında, ‘İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konmamayı affetmez’ demiştim. Bu söz bir alıntı değildir, şahsıma aittir. Yaptığım her konuşmada dile getirdiğim bir ifadedir. Görüyorum ki; Bu sözü, bir yerlere çekmeye çalışanlar var. Bir yere çekmeye gerek yok. Konu basit. İnsana saygının öneminden söz ediyorum. Bu sözü, başkalarının bana karşı tavırları için değil, benim insanlara hangi duygu ile yaklaştığımı ifade etmek için dile getiriyorum” dedi.

-“Adam Olmak Cinsiyet Değil Şahsiyet Meselesi”-

Öte yandan "Adam yerine konmamak" ifadesinin, cinsiyetçi bir anlam taşıdığı gerekçesi ile eleştirenler olduğunu da belirten Topbaş, “Bu eleştiriyi ise, ‘Adam olmayı’ bir cinsiyet meselesi olarak değil, şahsiyet meselesi olarak gördüğümü belirterek yanıtlamak isterim. Zaten; İstanbullular bizi, biz İstanbullular’ı biliriz. Bize atılan hiç bir çamur üzerimize yapışmaz. Onurumuzla geldik, onurumuzla ayrıldık. Muhalefete tavsiyem; Beni karalamak yerine, kendinizi insanlara sevdirmeye çalışınız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.