Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik Tarhan

TSK: "12 Terörist Öldürüldü"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak kuzeyinde gerçekleştirilen hava operasyonuna iişkin açıklama yaptı. Açıklamada 2 terörist'in öldürüldüğü bildirildi.

TSK'dan yürütülen operasyonlara ilişkin yaptığa açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Irak kuzeyinde Avaşin Basyan bölgesi ile Hakkâri / Şemdinli kırsalında yapılan hava harekâtı sonucunda 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edilmiştir" 

Yapılan açıklamada dün ayrıca Siirt / Pervari’de icra edilen yol araması esnasında tespit edilen içi çelik bilye ve çivi ile desteklenmiş iki adet piknik tüpü, iki adet fünye, iki adet dinamit lokumu, 500 gr Amonyum Nitrat, 50 m uzunluğunda kablodan oluşan bir el yapımı patlayıcı imha edildiği bildirildi.

Hakkâri Demirkonak Çukurca mezrasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Silvan’da, yol araması esnasında bir bölücü terör örgütü mensubu teröristsn gözaltına allındığını bildiren TSK, Şırnak Uludere'de, yol emniyet ve kontrol devriyesinde iki "yardım ve yatakçı"nın gözaltına alındığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.