Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

TSK: 14 Terörist Öldürüldü

Irak’ın kuzeyine 29 Eylül’de düzenlenen hava harekatında 14 terörist öldürüldü. Ayrıca dün yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 920 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre 29 Eylül’de Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatı sonucu 14 terörist öldürüldü. Ayrıca dün Zap bölgesinde ise sınır hattında bulunan karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatında teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi. Batman’ın Kozluk ilçesinde terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ise güvenlik güçlerinin düzenlediği arazi araması sırasında tespit edilen altı sığınak içerisinde 260 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2.065 Biksi makineli tüfek fişeği ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

-Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan Bin 920 Kişi Yakalandı-

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 835 kişi yakalanırken bu müdahaleler sırasında 24 adet ilaç ile yedi adet cep telefonu ele geçirildi. Irak sınırında iki kişi, Yunanistan sınırında 70 kişi, Bulgaristan sınırında beş kişi yasa dışı sınır geçişinde bulunurken yakalandı. Öte yandan İran sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan sekiz kişi yakalanırken müdahaleler sırasında sekiz adet havalı tüfek ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.