Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk iata kastamonu deprem chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

TSK: 20 Terörist Öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 Aralık ile 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda ikisi sözde lider kadroda olmak üzere 20 teröristin öldürüldüğünü belirtti. Ayrıca yasa dışı geçişte bulunan 11 bin 321 kişinin yakalandığını ifade etti.

TSK’nın yaptığı açıklamaya göre 1 Aralık ile 7 Aralık tarihleri arasında Diyarbakır’ın Hani, Lice, Kulp, Hazro ve Silvan ilçeleri, Bitlis’in Merkezi, Siirt’in Eruh ilçesi, Şırnak’ın Merkezi ve Irak’ın Kuzeyi’nde bulunan Zap ve Avaşin Basyan bölgelerinde terör örgütünü bölgeden temizlemek amacıyla operasyonlar gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonlarda ikisi sözde lider olmak üzere toplamda 20 terörist öldürüldü. Öte yandan operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken 41 adet El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 72 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılmaz hale getirildi.

“927,5 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ”

PKK terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik düzenlenen operasyonlarda 927,5 kilo uyuşturucu, 26 bin 370 paket kaçak sigara, 738 litre kaçak akaryakıt ile beş adet kaçak telefon ele geçirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞTE BULUNAN 11 BİN 321 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan açıklamada ayrıca sınırlardan yasa dışı geçişte bulunmaya çalışan 11 bin 321 kişi yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.