Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

TSK: Altı Terörist Öldürüldü

Şırnak’ta yapılan arazi aramasında çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Ayrıca aramalar sırasında 29 Eylül’de düzenlen hava harekatında beş teröristin öldürüldüğü tespit edildi. Öte yandan yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 251 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre Şırnak’ın Merkezi Bestler Dereler bölgesinde 29 Eylül’de düzenlenen hava harekatı sonrası yapılan arazi aramasında beş teröristin öldürüldüğü tespit edildi. Arama sırasında ayrıca teröristlerle çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Yapılan aramada iki adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.  Beytüşşebap ilçesinde ise devam eden operasyon sırasında yapılan arazi aramasında çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ayrıca Silopi ilçesinde Irak’ın kuzeyinde bulanan terör örgütü barınma kamplarından kaçan beş terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise 29 Eylül’de düzenlenen hava harekatı sonrası beş teröristin öldürüldüğü bölgede yapılan arama sırasında bir adet M-16 piyade tüfeği, üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, üç adet el bombası ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı Düzenlendi

Irak’ın kuzeyi Metina bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatı sonucu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınalar imha edildi.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 251 Kişi Yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 63 kişi yakalanırken müdahaleler sırasında 30 paket sigara ve üç adet elektronik malzeme ele geçirildi. Yunanistan sınırında 166 kişi, Bulgaristan sınırında 20 kişi yakalandı. İran’da iki kişi yasa dışı sınır geçişinde bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 8 bin 210 paket sigara ele geçirildi. Irak sınırında ise 39 adet halı ele geçirildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.