Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Bala

TSK: Beş Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Van’da 23 Ağustos’ta icra edilen hava harekâtında üç teröristin cesedi ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ayrıca Van’da dün üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen iki terörist düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi. Hudut birlikleri tarafından ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 518 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden(TSK)yapılan açıklamaya göre 23 Ağustos’ta Van’ın Gürpınar ilçesinde icra edilen hava harekatında üç teröristin cesedi, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet Kalaşnikof tüfeği, bir adet Biksi makinalı tüfek, yedi adet el bombası, bir adet büyük telsiz ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Gürpınar ilçesinde ayrıca dün üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen iki terörist düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyi Zap ve Gara bölgelerinde, hudut hattındaki üs bölgelerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere düzenlenen hava harekatı ile teröristlere ait silah, mevzi, mağara ve sığınıklar imha edildi. Öte yandan Erzincan’ın Merkez ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan kısa süreli çatışmada bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, beş adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramaları sırasında ise Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir el yapımı patlayıcı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise bir el yapımı patlayıcı olmak üzere iki el yapımı patlayıcı tespit edilip imha edildi.

Kara Kuvvetlerine bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye’den yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 338 kişi yakalandı ve müdahaleler sonucunda 137 adet küçükbaş hayvan ele geçirildi. Öte yandan Irak sınırında da yasa dışı sınır geçişinde bulunan 11 kişi yakalandı. Yunanistan sınırında ise yasadışı sınır geçişinde bulunan 169 kişi yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.